Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 5 de de desembre del 2011 | 16:44
Opinió · Política
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari

La responsabilitat dels polítics

Ja fa temps que la ciutadania es desentén de la política institucional i dels polítics professionals.

L'escletxa que els separa és cada cop més profunda, els polítics estan allunyats de la vidaquotidiana de la gent del carrer, que no se sent representada per molts dels personatges que es mouen per la vida pública amb poca traça i sense empatia. La falta de responsabilitat política, el  comportament poc digne o la falta de reflexió d'algunes de les actuacions públiques dels nostres representants han estat notícia aquests dies.

La presidenta del Parlament, la senyora Núria de Gispert, es va disfressar de fada, amb vareta màgica inclosa, per sortir en una publicació després d'haver estat escollida per al lloc que ocupa. Evidentment totes les persones són lliures de vestir-se com vulguin, fins on els límits del seu sentit del ridícul els permeti, però en aquest cas la senyora Núria de Gispert no sortia en aquesta publicació a títol personal, sinó en representació de la honorable Institució que presideix i amb aquest fet, volent-ho o no, va contribuir a banalitzar una de les institucions més importants del País.
López Tena hauria pogut expressar la seva disconformitat sense insultar la Presidenta
La setmana passada, el diputat Alfons López Tena va insultar descaradament la Presidenta del Parlament perquè va prohibir utilitzar a l'hemicicle l'expressió 'Espanya ens roba', i va aprofitar el fet que s'havia disfressat de fada per ridiculitzar-la. El senyor López Tena hauria pogut expressar la seva disconformitat amb aquesta prohibició sense insultar la Presidenta, perquè no estava insultant una ciutadana qualsevol, cosa també reprobable, sinó que estava insultant i menystenint la Institució que la senyora de Gispert representa. D'aquesta manera ha tingut el dubtós honor d'haver-se convertit en el primer parlamentari  reprovat  al  Parlament de Catalunya.

Ben aviat, si algú no hi posa remei, l'expresident Montilla anirà a Madrid a fer de senador. Aquest fet demostra la poca importància que per a ell té haver estat president de Catalunya, tot i ser el màxim honor a què qualsevol ciutadà pot aspirar. José Montilla s'estima més anar al Senat, una cambra desprestigiada i inútil, que no pas servir Catalunya, exercint d'expresident.
Montilla diu que renunciarà al sou; només faltaria, hi esta obligat per llei
Diu que renunciarà al sou; només faltaria, hi esta obligat per llei, però no renunciarà a l'Oficina d'expresident que suposa tenir cotxe oficial i personal al seu servei. L'excusa és que ara s'hi podrà dedicar més perquè deixarà de tenir càrrec al PSC. Hem d'entendre que fins ara no s'hi ha dedicat gaire perquè ha treballat per al Partit, però tampoc no ha renunciat als privilegis que comporta malgrat la crisi que patim.

I, per acabar, l'expresident del Parlament de Catalunya, el senyor  Ernest Benach, convertit ara en un tertulià habitual a la ràdio i televisió hauria de tenir present que és un referent del nostre País, és una autoritat amb la qual comptar i a qui consultar quan l'ocasió ho requereixi i que no pot actuar com si fos un ciutadà qualsevol.

Els polítics, i val per a tots, han de respectar les institucions que representen. Si no són capaços de representar Catalunya amb honor ni servir els ciutadans am dignitat, si no són capaços d'assumir la responsabilitat que suposa que deixin els càrrecs, hi ha moltes altres coses que poden fer pel seu país.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Carme Forcadell
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari
Opinió ·
Sense renúncies
Opinió ·
El futur comença el 25
Opinió ·
Se'ls veu el llautó
Opinió · Societat civil
Treball en equip
Opinió ·
Sense estat no tenim res
Opinió · Societat civil
Comença la Marxa cap a la independència
Opinió · Política
Mai no serà l'hora de Catalunya
Indica publicitat