Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 7 de de juny del 2012 | 17:00
Opinió · Política
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari

Mai no serà l'hora de Catalunya

El president del Govern espanyol ha dit que del pacte fiscal se'n pot parlar, però que ara no és el moment, en canvi sí que és el moment que els nostres diners serveixin per rescatar Bankia, sense fer cap investigació ni demanar responsabilitats per les mentides que ens han explicat.

Sí que és el moment que els nostres diners serveixin per finançar les obres del Partit Popular i de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre. Sí que és el moment que el tribunals espanyols decideixin que les seleccions esportives catalanes podran jugar, sempre i quan no hi hagi una altra selecció espanyola que també hi participi. És a dir que continuarem com fins ara, tenint seleccions oficials d'esports minoritaris mentre que les seleccions d'esports majoritaris, com el futbol o el bàsquet, ens les haurem de pintar a l'oli.

Sí que és l'hora que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que durant l'any 2011 només va escriure un 1,5% de les sentències en llengua catalana, dictamini en contra de l'ús de la llengua catalana a l'ajuntament de Barcelona i a favor de la segregació lingüística als centres d'ensenyament de Catalunya, perpetuant d'aquesta manera la discriminació legal que patim els ciutadans catalanoparlants a Espanya on continuem sent ciutadans de segona.
Per al Partit Popular sempre és l'hora d'anar contra Catalunya i discriminar-nos per raó de llengua"
L'Estat espanyol és l'únic de la Unió Europea que no reconeix com a oficial en tot el seu territori una llengua de les dimensions del català. Aquest pronunciament legal a favor d'una de les llengües oficials va en contra del principi d'igualtat de drets que hauria de regir tot sistema democràtic. Aquesta sentència del TSJC és similar a la del 8 de març de 2012 i també priva els infants dels demandants del seu dret a aprendre i parlar amb normalitat el català. Totes dues sentències responen a interessos polítics del Partit Popular i van en contra dels interessos pedagògics dels infants.

Segons somescola.cat, aquest procés de segregació lingüística és molt negatiu per al País i per a la llengua catalana, però especialment per als fills de les famílies demandants a qui es condemna a un règim d'excepcionalitat. Per al Partit Popular sempre és l'hora d'anar contra Catalunya, especialment quan es tracta de discriminar-nos per raó de llengua, d'identitat o de sobirania nacional i mai no és ni serà l'hora de tractar sobre les nostres aspiracions nacionals. L'estat espanyol ens vol fer passar amb raons, com ha fet durant tant i tants anys, però nosaltres ja no n'esprem res, només ens val la independència i no seran ells qui ens la facilitaran.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Carme Forcadell
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari
Opinió ·
Sense renúncies
Opinió ·
El futur comença el 25
Opinió ·
Se'ls veu el llautó
Opinió · Societat civil
Treball en equip
Opinió ·
Sense estat no tenim res
Opinió · Societat civil
Comença la Marxa cap a la independència
Opinió · Política
La ignorància del senyor Montoro
Indica publicitat