Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 19 de de juny del 2012 | 17:17
Opinió · Societat civil
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari

Comença la Marxa cap a la independència

L'Assemblea Nacional Catalana inicia la Marxa cap a la independència, a Lleida, el proper 30 de juny. Sota el lema: Catalunya, nou estat d'Europa recorrerem tot el País difonent, explicant, convencent, en definitiva sumant ciutadans i ciutadanes al projecte independentista perquè només amb un estat propi que defensi els nostres interessos econòmics, socials, culturals i nacionals aconseguirem la plenitud individual i col·lectiva.

Totes les persones que considerin que l'única sortida digna per al nostre país és aconseguir la independència estan cridades a participar en aquesta Marxa que acabarà a Barcelona el proper 11 de Setembre. Per primer cop en 300 anys tenim les condicions històriques, econòmiques, polítiques i socials que fan possible la independència, només depèn de nosaltres que Catalunya sigui un dels propers estats d'Europa.

Ningú no ens pot negar l'exercici del dret d'autodeterminació si som prou i els demostrem que ho volem. Ara és el moment de fer saber al món el futur que volem per al nostre País, un futur amb llibertat que no depengui dels diferents governs espanyols que ens han abocat a la misèria econòmica, a l'empobriment cultural i a la submissió nacional i lingüística. Catalunya que, com va dir Pau Casals a l'ONU el 1963, ja parlava de pau al segle X quan no existia cap dels estats actuals d'Europa i que va tenir un Parlament abans que Anglaterra no pot continuar sotmesa a Espanya.
Ara és l'hora de treballar amb totes les entitats que, com l'Assemblea, estiguin disposades a aconseguir l'alliberament nacional"
No podem continuar formant part d'un estat que no ens ha deixat mostrar qui som i com som, que ens ha obligat a amagar la nostra identitat, que no permet que la nostra llengua es conegui al món, que no ens deixar tenir seleccions esportives nacionals per demostrar el nostre potencial i la nostra capacitat d'esforç, que ha jugat brut molt brut per destruir la nostra autoestima com a poble.

Catalunya no pot continuar projectant al món una imatge lligada a la del Govern espanyol, una imatge que ens desprestigia com a persones i com a país, no pot continuar lligada a un Govern que menteix, que traeix i que es burla dels ciutadans, nosaltres no som ells ni volem formar part d'aquest Govern. Ara és l'hora de treballar amb totes les institucions i entitats que, com l'Assemblea Nacional Catalana estiguin disposades a aconseguir l'alliberament nacional.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Carme Forcadell
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari
Opinió ·
Sense renúncies
Opinió ·
El futur comença el 25
Opinió ·
Se'ls veu el llautó
Opinió · Societat civil
Treball en equip
Opinió ·
Sense estat no tenim res
Opinió · Política
Mai no serà l'hora de Catalunya
Opinió · Política
La ignorància del senyor Montoro
Indica publicitat