Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de de juliol del 2012 | 17:04
Opinió
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari

Sense estat no tenim res

El Partit Popular pretén fer desaparèixer la nació catalana i això ho fa a través de la desnacionalització, de l'empobriment econòmic i de l'anul·lació de la nostra autoestima.

Quan va entrar a governar al País Valencià va iniciar l'anomenada 'guerra de la llengua' afirmant que el català i el valencià eren dues llengües diferents en lloc de dues variants dialectals d'una mateixa llengua, tal com demostra la lingüística internacional.

Malgrat que els seus arguments van en contra de la ciència, de la lògica i de la història, van aconseguir l'objectiu: el català i el valencià es consideren oficialment dues llengües diferents al País Valencià i en totes les institucions i organismes estatals. Van crear l'Acadèmia Valenciana de la Llengua per vetllar pel valencià mentre l'Institut d'Estudis Catalans s'ocupa del català.

Aquesta fragmentació lingüística compta amb la complicitat dels diferents governs espanyols, tant del PSOE com del PP, ja que tots han permès que a la Biblioteca nacional de Madrid hi hagi dues seccions diferents per a llibres en català i valencià, i que els diferents organismes oficials tinguin informació en català i en valencià. Ara, aquesta guerra contra el català s'ha estès a la resta de territoris de parla catalana.
Sense estat no tenim res, perdrem la llengua, la cultura, la identitat i fins i tot la dignitat"
A més de l'empobriment econòmic perpetrat a través de l'espoli fiscal reiterat i continu, ara, com que saben que Catalunya necessita el corredor mediterrani per sobreviure, utilitzen tots els recursos de l'Estat perquè no es faci. De res no val la negativa d'Europa ni la inviabilitat del projecte: continuen promovent el corredor central com es va veure en la darrera votació al congrés, la que va demostrar que el PSC no existeix, perquè en una votació com aquesta ningú no s'equivoca.

I, per últim, intenten destruir la nostra autoestima fent campanyes en contra de Catalunya i dels catalans a través dels seus mitjans de comunicació i de les xarxes socials, campanyes que atien la xenofòbia i el racisme, que en altres països portarien als tribunals els qui les promouen. La baixesa moral d'aquestes campanyes ha quedat palesa aquests dies, arran del focs de l'Alt Empordà, amb els comentaris indignes, malèvols i incomprensibles quan es tracta de la desgràcia d'altres éssers humans.

Sense estat no tenim res, perdrem la llengua, la cultura, la identitat i fins i tot la dignitat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Carme Forcadell
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari
Opinió ·
Sense renúncies
Opinió ·
El futur comença el 25
Opinió ·
Se'ls veu el llautó
Opinió · Societat civil
Treball en equip
Opinió · Societat civil
Comença la Marxa cap a la independència
Opinió · Política
Mai no serà l'hora de Catalunya
Opinió · Política
La ignorància del senyor Montoro
Indica publicitat