Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 16 de de novembre del 2012 | 17:14
Opinió
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari

El futur comença el 25

S'ha dit i repetit que les eleccions del 25 de novembre són diferents, no només perquè, per primer cop en la historia de Catalunya, la independència s'ha convertit en l'eix de la campanya electoral, sinó perquè els diputats i diputades que surtin d'aquests comicis s'enfrontaran a una de les legislatures més difícils i apassionants de la seva vida política.

Els partits independentistes tindran el repte d'aconseguir que Catalunya sigui el proper estat d'Europa, d'acord amb els desitjos d'una majoria sòlida de la població catalana. Els partits unionistes hauran d'explicar i demostrar quins són els avantatges de romandre dins l'Estat espanyol.

Tenim per endavant uns anys d'incertesa, però també d'il·lusió i d'esperança, podem ser protagonistes i partícips del nostre futur, entre tots podem construir un estat nou i evitar els errors del passat, hem de fer un estat del segle XXI, modern, àgil, eficient, pròsper, just, solidari i lliure.
L'Estat espanyol ja ens ha demostrat que si volem tenir futur com a poble ha de ser fora d'Espanya"
És un repte gegantí, impressionant, el més important de la nostra vida col·lectiva. Tindrem dificultats, ho sabem, l'Estat espanyol encara no ha ensenyat les seves cartes i en té moltes, moltíssimes, fins ara ha utilitzat la por i les amenaces. No és un estat democràtic com altres estats europeus, la nostra democràcia és de baixa intensitat, per això no només no ens protegeix quan ens sentim amenaçats, sinó que és el mateix Estat qui ens amenaça.

El primer pas és anar a votar per aconseguir una majoria de diputats i diputades disposats a treballar perquè Catalunya sigui el proper estat d'Europa. Hem de convèncer les persones del nostre entorn que aquet cop no es poden quedar a casa, perquè l'Estat espanyol ja ens ha demostrat que si volem tenir futur com a poble ha de ser fora d'Espanya, per això el futur comença el 25 de novembre.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Carme Forcadell
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari
Opinió ·
Sense renúncies
Opinió ·
Se'ls veu el llautó
Opinió · Societat civil
Treball en equip
Opinió ·
Sense estat no tenim res
Opinió · Societat civil
Comença la Marxa cap a la independència
Opinió · Política
Mai no serà l'hora de Catalunya
Opinió · Política
La ignorància del senyor Montoro
Indica publicitat