Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 15 de de gener del 2016 | 11:02
Opinió · Política catalana
Ernest Benach
President del Parlament de Catalunya entre els anys (2003-2010)

Keep Calm and carry on

Gràcies al Josep M Ganyet (@ganyet) molta gent va descobrir l'existència d'aquesta expressió treta d'un cartell de propaganda de la Segona Guerra Mundial en què el govern britànic cridava a la calma a la seva població i els encoratjava a tirar endavant.

El Josep M Ganyet en va fer una aplicació molt nostrada, Keep calm and speak catalan. Es tractava de donar resposta al projecte del Ministre Wert, aquell que pretenia espanyolitzar els xiquets i xiquetes de casa nostra. La qüestió és que el cartell i la campanya van fer fortuna, i ben aviat se'n van veure en els formats més diversos, tot i que la campanya digital (venint d'en Ganyet no podia ser d'altra manera) va fer fortuna.


Avancem, i per avançar és indispensable el compromís de tothom. Ha arribat l'hora de la veritat i és obvi que només des de la fortalesa que dóna la unitat cívica del nostre poble ens en sortirem"


Vivim moments complexos en la política catalana, i aquests dies repassant el meu TL de twitter o de facebook, veient els comentaris a les notícies dels diferents diaris digitals i, encara, escoltant reaccions irades en més d'una tertúlia de cafè, em va venir al cap el "Keep Calm" immediatament. (Ganyet on ets????)


La qüestió és que caldria, i molt, mantenir la calma. Sabem que la situació és difícil i que, probablement venen temps molt difícils. La solució que finalment ha sabut trobar la política catalana, els partits sobiranistes amb la companyia indispensable de la societat civil és enginyosa i és complexa. Però és una solució al capdavall, i que permet posar fil a l'agulla del full de ruta. Avancem, i per avançar és indispensable el compromís de tothom. Ha arribat l'hora de la veritat i és obvi que només des de la fortalesa que dóna la unitat cívica del nostre poble ens en sortirem. Els embats seran furiosos, les trampes constants, les dificultats màximes. Però tot i amb això ens en sortirem perquè, essencialment tenim la força de la gent i perquè el nostre no és un projecte ètnic, ni és un projecte que divideix. És un projecte ambiciós i inclusiu. És un projecte que parteix del passat però que essencialment es projecta en el futur. I és un projecte que té la seva màxima expressió i la seva força més gran en la gent. Fins i tot l'hem sabut dissenyar amb un immens somriure als llavis, tot i que no sempre ha sigut fàcil mantenir-lo. Però la revolta dels somriures continua.


Keep calm and carry on, deien els anglesos a la II Guerra Mundial. I la van guanyar. Mantinguem la calma i tirem endavant. Nosaltres també guanyarem.

 

ERNEST BENACH

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Ernest Benach
Ernest Benach
President del Parlament de Catalunya entre els anys (2003-2010)
Opinió · Informe SIC
I vostè, com ho impedirà, senyora Sáez de Santamaria?
Opinió ·
Castells que volten per votar
Opinió ·
Catalunya i la llibertat
Opinió ·
Els temps estan canviant
Opinió ·
UDC + ERC
Opinió ·
La democràcia segrestada
Opinió ·
Gosa poder...
Indica publicitat