Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 8 de de setembre del 2014 | 17:51
Opinió · Informe SIC
Ernest Benach
President del Parlament de Catalunya entre els anys (2003-2010)

I vostè, com ho impedirà, senyora Sáez de Santamaria?

Llegeixo amb estupefacció que la vicepresidenta del govern d'Espanya insta el president Mas a dir als catalans que no hi haurà consulta el proper 9 de novembre. 

I tot això ho barreja amb la recuperació de la crisi econòmica, amb la Catalunya real i la Catalunya legal. Sembla que l'argumentari ja està clar, i que els dos conceptes, la Catalunya real i la Catalunya legal seran ara els principals arguments amb què ens bombardejaran per premsa, ràdio, televisió i Twitter durant les properes setmanes.

I és ben curiós perquè aquest 11 de setembre, o sigui, ja, la Catalunya real, la majoritària, la que n'està farta, sortirà al carrer. I tinc la certesa que no sortiran quatre gats precisament. O aquesta no és la Catalunya real senyora vicepresidenta?

La Catalunya legal és tota una altra història. S'ha de reconèixer l'esforç que ha fet el govern de Catalunya per fer les coses amb la màxima pulcritud en aquest tema. I el Parlament, amb la complexitat d'haver de consensuar qüestions entre forces ben diferents i allunyades, ha fet esforços certament importants. I aquí em refereixo tant a l'acord per a la pregunta, per exemple, com a la Llei de Consultes que ben aviat serà una realitat. Doncs bé, negar aquesta legalitat és temerari per part de la vicepresidenta del govern espanyol. En el fons, si ho miren fredament, la llei de consultes els brinda una oportunitat per establir aquest diàleg que tant demanen, però que no saben ni com posar-s'hi.
Com ho farà senyora Sáez de Santamaria? Friso per saber-ho"
Sigui com sigui, de Catalunya estant s'ha de seguir el guió marcat al peu de la lletra. Sense defallir. Gran mobilització l'11 de setembre, debat de política general amb visió de futur, aprovació de la llei de consultes, conrear la unitat dels partidaris del sí+sí, preparar a consciència la consulta del 9N i el dia en qüestió, senzillament, anar a votar.

I ja que la senyora Sáez de Santamaria li diu al president Mas que sigui sincer i expliqui als catalans que no aniran a votar, jo, modestament, em permeto suggerir-li al nostre president que li respongui a la senyora vicepresidenta, que sigui encara més sincera i expliqui als catalans, i també als espanyols, com pensa fer-ho per impedir que els catalans responguem a la consulta que el nostre govern ens proposa el dia 9 de novembre, com pensa impedir que s'instal·lin les urnes i com pensa impedir que els catalans i les catalanes anem, aquell dia, a votar pacíficament, democràticament... Com ho farà senyora Sáez de Santamaria? Friso per saber-ho.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Ernest Benach
Ernest Benach
President del Parlament de Catalunya entre els anys (2003-2010)
Opinió · Política catalana
Keep Calm and carry on
Opinió ·
Castells que volten per votar
Opinió ·
Catalunya i la llibertat
Opinió ·
Els temps estan canviant
Opinió ·
UDC + ERC
Opinió ·
La democràcia segrestada
Opinió ·
Gosa poder...
Indica publicitat