Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 6 de de juny del 2014 | 18:02
Opinió
Ernest Benach
President del Parlament de Catalunya entre els anys (2003-2010)

Castells que volten per votar

Aquest diumenge mitja Europa veurà com unes quantes colles castelleres aixecaran els seus castells amb l'objectiu d'explicar a Europa que els catalans volen votar.

Òmnium Cultural, en una iniciativa sense precedents, ha sumat esforços amb les colles castelleres de Catalunya, i després d'un exitós verkami que ha aconseguit recaptar 130000€, diumenge al migdia milers d'europeus, veuran una expressió festiva i alhora reivindicativa dels catalans.

Una altra, i ben espectacular, per cert. We want to vote, resa el cartell que ha corregut per xarxes socials i mitjans de comunicació diversos. Que Europa ho sàpiga i el món se'n faci ressò. Això sense oblidar la presència de les colles castelleres que es queden a Catalunya i que a la mateixa hora faran exhibicions en moltes places del nostre país. Tota una declaració d'intencions del món casteller.
Avui el grau de consciència que hi ha a Catalunya en relació al nostre futur és immens"
Més enllà del fet que uns quants milers de catalans, de nou facin un gest simbòlic de gran abast, per explicar al món que volem decidir el nostre futur, hi ha una reflexió que cal fer-se avui amb tota la seva amplitud. Algú s'ha parat a pensar que la societat civil catalana (la de debò, no els succedanis que volen apropiar-se de manera indeguda i barroera del nom i del concepte) s'està comprometent amb la causa del dret a decidir com mai havia passat?

Quina necessitat tenen les colles castelleres d'escampar-se per Europa i a més de dir i proclamar que els catalans volem votar? Perquè aquest canvi de xip en el compromís polític (que no de partit, per descomptat) i en el compromís amb Catalunya? I els castells no són un cas aïllat. A hores d'ara són molts els elements de la cultura catalana, en el seu sentit més ampli, que han fet sentir la seva veu en la mateixa direcció.
Els castells són un símbol i avui han esdevingut també una gran eina per avançar en el somni col·lectiu"
Crec que hi ha una conclusió irrefutable: avui el grau de consciència que hi ha a Catalunya en relació al nostre futur és immens. Infinitament superior a la capacitat que des de Madrid han demostrat per intentar comprendre què està passant.

Els castells sempre han sigut una de les mostres amb més vitalitat de la cultura catalana, i han demostrat la seva capacitat per adaptar-se als nous temps, als canvis que s'han produït al país. Aquest diumenge, han fet un pas més, un pas important. Els castells són un símbol i avui han esdevingut també una gran eina per avançar en el somni col·lectiu.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Ernest Benach
Ernest Benach
President del Parlament de Catalunya entre els anys (2003-2010)
Opinió · Política catalana
Keep Calm and carry on
Opinió · Informe SIC
I vostè, com ho impedirà, senyora Sáez de Santamaria?
Opinió ·
Catalunya i la llibertat
Opinió ·
Els temps estan canviant
Opinió ·
UDC + ERC
Opinió ·
La democràcia segrestada
Opinió ·
Gosa poder...
Indica publicitat