Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 14 de de maig del 2015 | 16:18
Crònica · Afers religiosos

No totes les monges són iguals en afers polítics

L'activitat partidista de la monjaTeresa Forcades és analitzable des de les perspectives eclesial i política. Des d'una perspectiva eclesial, al marge de la qüestió sobre la relació entre Església i política, se'n destaca el fet que una persona públicament religiosa actua públicament en política.

Ella dóna suport a Ada Colau i a Podemos de Pablo Iglesias. Però un cristià pot discrepar de Forcades. La seva actuació és criticable en els àmbits social, nacional i d'ètica política. Iglesias és un indocumentat. Ignora què és el corredor mediterrani. Queda atrapat quan ha de definir-se sobre la unitat del català. Defensa el sobiranisme espanyol i està en contra del sobiranisme català.

Ada Colau diu que només votarà a favor del procés sobiranista si és encapçalat pel poble i no per CiU. Anirà contra el poble si aquest dóna el lideratge a CiU. En canvi, Colau accepta el sobiranisme espanyol liderat, entre altres, pel PP, la Faes, Ciudadanos, falangistes, ultres, Fundación Francisco Franco, militars... Colau qualifica Xavier Trias de "mafiós" però la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals, vinculats a Colau, cobren del "mafiós ajuntament de l'alcalde Trias" 365.000 euros.
Colau qualifica Trias de "mafiós" però la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca cobra del "mafiós ajuntament de Trias" 365.000 euros"
Per justificar la subvenció, la Plataforma aporta els sous de Colau i del número set de la seva llista, Gala Margarita Pin Ferrando, que s'enfilen entre les dues a 3.700 euros mensuals. També es dóna la circumstància que la mare de la impulsora de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Agustina Ballano Bernal, és gestora immobiliària de pisos que no són precisament de lloguer social.

A les files de Colau i Forcades hi ha gent com Marina Pibernat que escriu coses com aquesta: "Nada más bonito que ver en BTV a la derechona catalufa rajando de Ada Colau. Estais cagaos, escòria". Abans d'aquesta ofensiva de Colau/Podemos/Forcades basada en l'insult, una altra monja mediàtica ja va deixar les coses ben clares. Sor Lucia Caram va dir: "Barcelona tindria un problema si governés Ada Clau. S'ha de denunciar, condemnar i exigir justícia. Però tendir la mà i no excloure ningú. Els ciutadans podem i hem d'apostar pe bé comú. No podem rentar-nos les mans ni excloure ningú: això és cosa de tots".

Certament, no totes les monges són iguals en afers polítics ni mereixen la mateixa credibilitat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat