Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 15 de de febrer del 2011 | 14:28
Crònica · Política catalana

Laporta ha de posar ordre

A mesura que s'acosta el congrés de Solidaritat d'aquest cap de setmana creix el desgavell intern que encapçala la formació de Joan Laporta. La cita ha fet sortir a la llum tota mena de lluites caïnites que en el fons evidencien l'existència de dos models de futur al si de la formació: la d'un moviment ampli i plural, com voldria Laporta, contra els que volen convertir Solidaritat en un partit polític com els altres, entre els que hi ha l'exmilitant de CDC Alfons López Tena i l'exmilitant d'ERC i ideòleg del tripartit, Uriel Beltran.

L'èxit electoral de Solidaritat, que l'ha dut a aconseguir quatre escons al Parlament, es deu principalment al lideratge carismàtic de Laporta i també a la frescor que representava l'arribada d'un moviment netament independentista, que parlés clar però evités els vicis de la política. Ara aquests vicis sembla que tornen a aflorar de cara al congrés del cap de setmana i ja han tingut conseqüències polítiques.

Tant Lopez Tena com Uriel Beltran s'han oposat amb ungles i dents a què Joan Laporta pactés amb Jordi Portabella una candidatura unitària a l'ajuntament de Barcelona que, després del pacte ERC-Reagrupament hauria aconseguit la unitat de l'independentisme per primer cop en molt temps. s una mala notícia i demostra que al si de Solidaritat hi ha gent que prioritza els interessos de partit per sobre dels de la capital de Catalunya.

Si no vol que passi com a Reagrupament, Laporta ha de tornar a agafar les regnes de Solidaritat i no deixar-se portar per aquells que volen convertir un moviment ampli i fresc en un partit més, tancat i excloent, per convertir-lo en el seu modus vivendi. De partits ens en sobren, el que ens fan falta són líders. 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat