Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 31 de d'octubre del 2011 | 14:21
Crònica · Esport i Ciutadania

Sol i ombra

Des que Sandro Rosell ocupa el tron del barcelonisme, la directiva del club s'ha dedicat a embrutar els seus predecessor. Sense admetre-ho obertament, desviant el missatge i l'atenció, a vegades amb raó, d'altres sense, però fent-ho des del rancor.

En termes cinematogràfics, Joan Laporta representa el pistoler. Home brusc, que busca el desafiament, que sempre parla de bons i dolents. Que se sent a gust i es mou com ningú en la tensió prèvia al duel. És Clint Eastwood en l'esplanada desèrtica i assolellada, escopint a terra mentre mira als ulls del seu enemic. Somrient. Encantat amb el desafiament. Però, com tots els pistolers, pequen del que podríem anomenar imposició ètica. S'acaben convertint en tan dolents com els seus enemics. El pistoler de les pel·lícules sovint mata més que els seus rivals. Per alguna cosa sobreviu. I la crítica ho té molt fàcil. Al més mínim error, passa de ser un heroi a ser el pitjor dels pitjors. Haver donat la cara, li acaba passant factura.

Sandro Rosell en canvi, i seguint amb el símil cinematogràfic, respondria al perfil del mafiós. A l'home que acumula molt poder, que mou els fils, que idea però que no executa. Que es mou en les altes esferes i pretén mantenir-se lluny del fang. Fa i desfà, però mai s'embruta les mans. La responsabilitat queda en la decisió dels altres, dels  compromissaris, de la junta anterior, de Florentino Pérez o, directament, no hi havia altra remei que acceptar Qatar. La seva ètica és igualment punible, però no està exposat a la llum pública i la figura no se'n desgasta.

Com diu Guardiola, en el fons, hi ha més similituds que diferències entre tots dos personatges. El pistoler i el mafiós, són dues cares de la mateixa moneda. Una relació que, d'exhibir-se a les sales cinematogràfiques s'hauria de titular El sol i l'ombra.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat