Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 2 de de març del 2011 | 19:31
Notícia · Política

SI reitera que es presentarà a Barcelona després de la petició de “generositat i humilitat” de Laporta per concórrer amb ERC

Continua el ‘tour de force’ a Solidaritat Catalana. Joan Laporta, president de Democràcia Catalana i líder de Solidaritat Catalana per la Independència al Parlament, ha reafirmat la seva postura favorable a una “gran coalició independentista” a Barcelona.

López Tena, Laporta i Bertran

ACN · En aquest sentit, ha reclamat als membres de SI que facin un “acte de generositat i humilitat” i acceptin concórrer amb Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona sense “vetar cap partit ni cap polític”, en referència al vet de la coalició a la figura de Jordi Portabella. Pel líder independentista, la possibilitat de fer aquest pacte a la capital de Catalunya representa una “oportunitat històrica que no podem desatendre” perquè “pot ser clau en el govern” de l'Ajuntament de Barcelona després del 22 de maig.

“Penso que és necessari forjar una altra gran coalició independentista a la ciutat, una unitat política que pot ser clau en el govern de la capital del país, en una Barcelona des d'on podem projectar la catalanitat al món”, ha explicat Laporta. És per això que argumenta que Democràcia Catalana, “com així va fer a les eleccions al Parlament, té la ferma voluntat de continuar sumant esforços, mai de dividir l'independentisme” i recorda que malgrat que “alguns dels partits que formen part de Solidaritat Catalana per la Independència volen anar en solitari a les municipals a Barcelona”, ell i el seu partit “no comparteixen” aquesta postura.

Bertran respon

D'altra banda, des de la direcció de SI, Uriel Bertran també ha emès una nota per parlar dels pactes als que està arribant la coalició amb altres formacions a Barcelona, i és aquí on ha aprofitat per “reiterar que les converses amb Democràcia Catalana de Joan Laporta continuen perquè aquest partit també s'incorpori i formi part de la coalició SI”. De la mateixa manera ha volgut repetir que Solidaritat “manté la proposta d'acord amb ERC per conformar una candidatura unitària independentista encapçalada per un candidat independent i de consens”. A més, el diputat Alfons López Tena ha avisat Laporta que “la llei és igual per a tothom”, recordant-li així que els estatuts de SI obliguen a Democràcia Catalana a acatar les decisions dels adherits i no establir una estratègia electoral pel seu compte.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat