Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de gener del 2012 | 18:26
Notícia · Política

Uriel Bertran, sobre el judici a Garzón: "Ja era hora"

El diputat de SI recorda les tortures practicades contra l'independentisme l'any 1992 en "l'Operació Garzón".

Baltasar Garzón s'ha assegut avui al banc dels acusats. I, tot i que l'afer  pel que el jutgen n'és aliè, molts no obliden el seu passat. El Tribunal Suprem ha iniciat el cas contra el jutge per haver ordenat intervenir les converses telefòniques dels implicats en la trama de corrupció Gürtel i els seus advocats, quan ja estaven a la presó.

Preguntat sobre la qüestió, Uriel Bertran ha respost amb un "ja era hora", recordant la sentència contra l'Estat espanyol, dictada pel Tribunal Europeu de Drets Humans, per no investigar les denuncies de les tortures practicades per la guàrdia civil durant les detencions  contra l'independentisme de l'any 1992 en el curs de la instrucció batejada com "l'Operació Garzón".  Aleshores, molts dels detinguts recorden que, després de ser torturats, havien informat al jutge dels maltractaments davant la seva total passivitat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat