Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 1 de de desembre del 2011 | 17:11
Notícia · Política

La censura de De Gispert de 'Espanya ens roba' escalfa el Parlament

La presidenta de la cambra ha intentat prohibir expressions com 'espoli fiscal' satisfent la demanda del diputat de C's Jordi Cañas. López Tena i Bertran han continuat usant l'expressió en les seves intervencions. ERC ha lamentat la censura.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha entrat tota sola en un fangar que ha escalfat als ànims durant la sessió d'ahir i d'avui del Parlament. A instàncies del diputat de Ciutadans, Jordi Cañas, De Gispert va afirmar que no permetria expressions "injurioses" contra l'Estat, com les que al seu parer havia expressat just abans el diputat de Solidaritat Catalana Uriel Bertran.  En la seva intervenció, durant el debat sobre la implantació d'un impost a la banca proposat per ERC –que va ser tombat per CiU i PP- Bertran havia parlat "d'espoliació fiscal" i d'"Espanya ens roba".

La prohibició de De Gispert d'aquests termes ha provocat la resposta dels membres de SI, que han declarat que no els faran callar i que continuarien utilitzant aquestes expressions quan ho creguessin convenient. López Tena ha arribat a afirmar que "tenim una presidenta que es vesteix de fada i de 'mamarratxa' per a sortir a El País i s'inventa un reglament per tancar-nos la porta". Durant el dia d'avui, els diputats de la coalició independetista han fet les seves intervencions amb un adhesiu contra la censura i han acabat les seves intervencions reiterant la ja famosa expressió –que ha tingut gran ressò a la xarxa- 'Espanya ens roba'. De Gispert ha cridat l'atenció en alguns casos als diputats –provocant els aplaudiments de PP i C's- tot i que en les darreres intervencions ha optat pel silenci.

La diputada d'ERC Carme Capdevila ha fet costat als diputats de Solidaritat i ha dit que la prohibició era un cas de censura fora de lloc. De fet, Anna Simó ha enviat una carta a la presidenta del Parlament per mostrar el "malestar i la disconformitat" del grup d'Esquerra "per la referència a un acord inexistent de la Junta de Portaveus com a argument per a la limitació que suposa als diputats i diputades del Parlament de Catalunya no poder expressar, especialment dins de l'hemicicle, determinades expressions i/o conceptes". En la missiva, però, Anna Simó lamenta els insults proferits a De Gispert.

La presidenta del Parlament, de fet, hauria de pensar en reprovar a membres del seu partit que han utilitzat en múltiples ocasions el terme 'espoli fiscal'.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat