Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 5 de de març del 2007 | 17:05
Recull de premsa · General

Josep M. Huertas: "Caldria pronunciar-se més sovint sobre fets que ens escandalitzen o revolten"

Tribuna Catalana, en homenatge al mestre de periodisme Josep M. Huertas, reprodueix fragments del seu darrer article publicat al diari Avui' en el que defensava la llibertat d'expressió del futbolista del FC Barcelona Oleguer Presas i del periodista Andreu Buenafuente, que darrerament han estat criticats per haver expressat la seva opinió sobre dues qüestions d'actualitat.
Sobre el cas d'Oleguer Presas, que va publicar un escrit al mitjà La Directa' en el que criticava el posicionament dels jutges que van denegar la llibertat vigilada a Iñaki de Juana, el periodista recorda que "la firma de sabates esportives Kelme ha fet saber que rescindia el contracte afegint la sublim frase que ells respecten més que ningú la llibertat d'expressió". En aquest sentit, assegurava que "ja fa temps que, com a víctima que he estat en un altre temps per haver defensat aquesta llibertat, porto la mà a la cartera quan sento a segons qui sortir-ne com a abanderat". Segons Huertas, d'aquesta història es deduïen diverses qüestions: "que Oleguer Preses té idees pròpies i li agrada expressar-les"; "que sempre molesta a alguns que un ciutadà de segona digui la seva sobre els ciutadans de primera"; i que "a la marca Kelme no li calia afegir-hi la nota hipòcrita a l'hora de decidir que no els agradava el que deia el seu patrocinat".

I, sobre el cas d'Andreu Buenafuente, que va rebutjar rebre el premi Micròfon d'Or perquè l'havia de compartir amb el locutor de la COPE Federico Jiménez Losantos, Huertas recordava que Buenafuente ha dit "amb raó, que davant la llibertat que uns tenen de premiar, ell en té una altra, la de rebutjar" i que la ràdio que fa Losantos "no és la que m'agrada per a aquest país". El periodista assegurava que aquests dos casos s'havien de valorar com a "mostres d'una altra manera de fer, sovint poc habitual entre els que posseeixen la fama". Huertas finalitzava la seva darrera col·laboració a l''Avui' defensant, com sempre, la llibertat d'expressió: "Més d'una vegada he pensat, i no sóc l'únic, que caldria pronunciar-se més sovint sobre fets que ens escandalitzen o revolten en lloc de practicar el que Andreu Buenafuente diu que és una opció força habitual: la discrepància del silenci. Potser toca mullar-se, tot i poder caure en el pou de les crítiques dels que prefereixen el bany maria del deixar fer els qui no tenen cap inconvenient a anar enverinant l'ambient social fins a extrems intolerables. s en aquest sentit que les històries d'Oleguer Presas i Andreu Buenafuente em semblen unes faules atractives".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat