Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de d'abril del 2007 | 17:17
Recull de premsa · Comunicació

Pilar Antillach: "La crisi de TV3 ha demostrat que cal algun reclam més que el català"

Això és el que afirma Pilar Antillach en un article al diari Avui, en què analitza l'actual crisi de TV3. La periodista creu que "cal replantejar tot el model perquè, molt abans del que ens pensàvem, està quedant obsolet". En aquest sentit, la periodista fa una proposta "innovadora i radical" i aposta per fer una "televisió pública de debò":

"Ja sabem el que és una televisió de partit. Ja sabem el que és una televisió de tres partits. ¿I si ara en féssim una de tothom? Pública de debò. Només cal copiar els models europeus que fa dècades que funcionen. En tots hi ha uns denominadors comuns: no depenen del govern, tenen instaurat un cànon i acostumen a ser líders d'audiència. Per què nosaltres en som l'excepció?". Però, la resposta, segons Antillach, "correspon al president de la Generalitat i als diputats del Parlament de Catalunya".
En aquest article, la periodista, que coneix bé TV3, ja que fa vint anys que hi treballa, denuncia que "només puc constatar que les ingerències de tot tipus (polítiques, econòmiques...) i el control dels governs de torn han desmotivat una plantilla que es resigna a editar vídeos del president Montilla amb el mateix estil que, durant vint-i-tres anys, va editar els del president Pujol. Tot i així, ho sento per aquells a qui els sap greu no haver-la enfonsat". Antillach, que va ser candidata a degana del Collegi de Periodistes, assegura que "les televisions públiques ja no podran continuar sent el ‘cortijo' o, en el nostre cas, l''hortet' on convergien els interessos de partit al poder". I, finalment, també es pregunta, en defensa de la televisió pública catalana, "què hauria estat de la cultura catalana -per no dir de la llengua- aquests 24 anys si no hagués existit TV3?".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat