Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 9 de de maig del 2006 | 00:00
Notícia · Comunicació

Mònica Terribas desmenteix que doni suport explícit a Huertas: "Estic en contra que s'utilitzi el nostre nom de manera partidista"

Les eleccions al Col.legi de Periodistes de Catalunya, que se celebren dilluns vinent, han viscut avui un nou episodi que evidencia la tensió que hi ha entre les dues candidatures que concorreran a les urnes. La candidatura encapçalada per Josep Maria Huertas ha difós a través del seu web una carta titulada Periodistes que donen suport a Huertas, en què es fa ressò d’alguns noms de periodistes que avalen la seva candidatura.
Fins aquí, tot és correcte, ja que quan es constitueix una llista, aquesta necessita reunir més d’un centenar d’avals de col.legiats. Però segons consta en el web, el llistat no només fa referència a periodistes que els han avalat, sinó a periodistes compromesos amb el vot per a Huertas. Així es pot llegir en aquest fragment: “Periodistes i professionals dels mitjans de comunicació com ara Pilar Aymerich, Sandra Balsells, Magda Bandera, Xavier Batalla, Rosa Maria Calaf, Josep Ramon Correal, Daniel Giralt-Miracle, Francesc González Ledesma, Joma, Quim Manresa, Josep Maria Martí, Gonçal Mazcuñan, Miquel Molina,Xavier Muixí, Gemma Nierga, Lluís Permanyer, Anna Puigvoltes, Bru Rovira, Joan de Sagarra, Mònica Terribas, Francesc Vila Rufas (Cesc), etc, donen suport a Josep Maria Huertas com a degà del Col.legi de Periodistes de Catalunya i demanen votar per ell signant aquesta carta [podeu llegir la carta clicant aquí]”. Per tant, una cosa és avalar una llista, que de fet, se’n poden avalar totes dues, perquè es tracta només de donar conformitat a una llista perquè pugui ser votada, però això no implica directament que s’estigui donant suport explícit a una llista en concret.

Però la idea de difondre aquesta llista no ha agradat a algun dels implicats. És el cas de la periodista Mònica Terribas, membre del grup de periodistes Ramon Barnils. Després que el diari electrònic Comunicació 21 publiqués la notícia que Terribas donava suport explícit a la candidatura de Huertas, reproduint el missatge de la pàgina web d’aquesta candidatura, la periodista ha desmentit personalment a Comunicació 21 la informació, assegurant que no té cap preferència per la llista encapçalada per Huertas: "Jo he avalat les dues candidatures del Col.legi de Periodistes, com molts altres companys. No m'he manifestat més a favor dels uns que dels altres. Jo, com molts altres, hem donat l'aval a totes dues candidatures, perquè valorem professionals i plantejaments de totes dues opcions. Com altres companys, no volem un Col.legi polititzat i estem molt en contra que s'utilitzi el nostre nom de manera partidista, per això hem tingut interès a signar l'aval de totes dues candidatures, amb la finalitat que aconseguim esborrar etiquetes de la nostra professió, un dels mals que a la llarga repercutirà en la pèrdua de credibilitat de la nostra feina".  


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat