Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 5 de de juliol del 2007 | 17:24
Notícia · Comunicació

Daniel Condeminas, del Grup Barnils, és escollit nou degà del Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya

El Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) compta, des d’aquesta setmana, amb dos dels seus integrants situats en espais clau del món periodístic català. Daniel Condeminas ha estat elegit nou degà del Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya (CPAC) en substitució d'Eduard Berraondo, que va cessar del càrrec per motius professionals. D’altra banda, el també membre del Grup Barnils Joan Vila ha entrat a formar part de la junta del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) des del 25 de juny. Vila cobrirà la plaça que han deixat bacant, successivament, els periodistes de la llista Antillach Esther Vera, Pilar Sampietro i Eva Mintenig. El Col.legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya va celebrar el 27 de juny la seva segona assemblea general, en què el fins ara degà, Eduard Berraondo, va informar de l'acord pres a la junta de govern pel qual Daniel Condeminas, fins ara vice-degà, pren el relleu al capdavant de l'entitat. El CPAC informa que Eduard Berraondo, que cessa del càrrec per motius professionals, continuarà vinculat a la Junta com a assessor. Condeminas, actualment, és membre del Consell d'Administració de la CCRTV, sent el coordinador de la Comissió de la tecnologia i societat de la informació.

El CPAC vol ser part activa en el procés per garantir un futur estable de la producció i l'emissió en català de TVE i Ràdio 4, "que signifiqui un impuls de la presència de la llengua i la cultura catalanes als mitjans públics de l'Estat". De la mateixa manera, vol incidir en el debat de la nova Llei del cinema estatal, que s'iniciarà els propers mesos al Congrés dels Diputats espanyol i en la gènesis de la futura llei catalana prevista per l'any vinent.

Joan Vila, actual tresorer del Grup de Periodistes Ramon Barnils, va formar part de la llista encapçalada per Pilar Antillach en les darreres eleccions al Deganat del Col.legi. La candidatura encapçalada per Antillach va rebre, entre d'altres suports professionals, el del Grup Barnils, propugnant una obertura del CPC a la professió i un canvi a fons de les estructures de l'ens. En les darreres eleccions, la candidatura Antillach va aconseguir 8 llocs a la demarcació de Barcelona, per 10 de la llista encapçalada per Josep Maria Huertas. Joan Vila va quedar en el lloc onzè, però la renúncia en els darrers mesos de tres de les vocals elegides, Esther Vera, Pilar Sampietro i Eva Mintenig, ha propiciat ara la seva entrada a la Junta.

La mort sobtada de Huertas, el passat mes de març, va propiciar que el vicedegà primer, Josep Carles Rius, fos escollit nou degà del Col.legi. Segons el col.lectiu periodístic, "malgrat que Rius ha parlat d'una nova etapa i s'ha mostrat obert a les propostes de la candidatura Antillach, aquesta continua mantenint serioses diferències amb l'equip de l'actual degà per la seva manera de dirigir el Col.legi i perquè no aclareix quina és la situació econòmica real de la entitat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat