Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 17 de de maig del 2006 | 00:00
Notícia · Comunicació

Les eleccions al CPC calquen els resultats del 12 de desembre: Huertas 10, Antillach 8

Josep Maria Huertas Clavería serà el degà del Col.legi de Periodistes de Catalunya. Huertas va aconseguir 991 vots, mentre que Antillach va recollir 785 suports, un 54,69% i un 43,33% respectivament. La participació es va situar en el 27,4%, 5 punts per sobre de la de desembre de 2005.
Pel que fa a la composició de la Junta de Barcelona, que també se sotmetia a eleccions, ha quedat distribuïda amb 10 membres de la llista de Huertas - Josep Martí Gómez (991 vots), Eduard Sanjuan (902), Àngels Barceló (880), Maria Favà (873), Josep Carles Rius (831), Joan Guerrero (821), Pilar Casanova (791), Enric Frigola (769), Montserrat Melià (767) i Julià Castelló (765)- i 8 de la llista d’Antillach -Salvador Cot (676), Esther Vera (671), Xavier Mas de Xaxàs (659), Iu Forn (628), Pilar Sampietro (615), Bernat Capell (594), Anna Grimau (582) i Enric Sierra (511).  La distribució de la Junta ha acabat donant uns resultats exactes als que es van produir el passat 12 de desembre amb Sebastià Serrano i Pilar Antillach com a candidats. D’entrada, les decisions a la Junta es prenen per majoria simple, de manera que, aritmèticament, els representants de Huertas podrien prendre qualsevol decisió sense consens. Però cal tenir en compte que a la resta de demarcacions també hi ha membres que formen part de la Junta, que poden assistir a les votacions.

En la seva primera intervenció després de conèixer-se els resultats, Huertas ha assegurat que tenia la intenció de "posar-se a treballar el més aviat possible". Durant la campanya, Huertas va deixar clar que no creu en el consens, sinó en el treball en equip, i això fa pensar que no està clar que la candidatura d’Antillach pugui assumir tasques de responsabilitat al CPC. Tot i que Huertas ha refusat ser explícit en el tema, adduint ser "un mal pronosticador", es dóna per fet que no es produirà una integració de les dues candidatures tal i com va intentar Sebastià Serrano, l'anterior degà. Serrano va acabar dimitint pocs dies després de ser nomenat davant la impossibilitat de trobar consens per unir esforços de les dues llistes d'aleshores. Pilar Antillach es mostrava ahir pessimista sobre les possibilitats que la seva candidatura ocupi llocs de responsabilitat a la Junta de Govern: "Això ho haurà de dir Huertas, però a la campanya ell ha repetit moltes vegades que qui guanya, guanya".


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat