Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 26 de de novembre del 2010 | 17:01
Notícia · Comunicació

Joan Laporta, sota el focus de la premsa estrangera

Barcelona · Sota la mirada de la major part de les enquestes, que de manera molt variable situen els resultats de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) entre els 0 i els 4 diputats, (segons el CIS, Joan Laporta no entrarà

al Parlament, mentre que una enquesta de la mateixa formació política situa SI entre els 6 i els 8 diputats) Joan Laporta és, a dos dies de les eleccions, la incògnita que menys baròmetres i sondejos han sabut determinar.

Les enquestes, però, no són les úniques que han centrat la mirada en Laporta. Si bé la incursió de l'expresident del Futbol Club Barcelona al món de la política catalana va despertar molta expectació entre seguidors, detractors i premsa tant a Catalunya com a la resta de l'estat, l'expectació que l'exdirectiu barcelonista desperta més enllà de les fronteres és també notable. El rotatiu francès Le Monde, que va radiografiar el perfil de Laporta el passat mes de març de 2010, va ser el primer dels diaris en començar el cop d'efecte del líder de SI a l'estranger.

Seguit per altres rotatius, el diari anglès The Guardian va continuar amb aquesta tònica la passada setmana, quan va titllar Laporta de "català separatista populista" que havia "afegit sexe" a l'independentisme català amb el fixatge de l'actriu de cinema porno Maria Lapiedra.

L'efecte Laporta ha continuat present als diaris estrangers a pocs dies de cloure la campanya electoral a Catalunya. Aquest passat 24 de novembre el diari The New York Times entrevistava Joan Laporta, "l'expresident d'un dels clubs de futbol pioners al món", i puntualitzava que la seva presència havia "incomodat a altres agents de l'independentisme polític a Catalunya" i que la "desunió" entre SI i RCat ha afeblit l'independentisme català.

La darrera de les publicacions diàries estrangeres en posar el focus sobre Joan Laporta ha estat el diari Wall Street Journal. El rotatiu nord-americà ha explicat el debut del líder de SI com a cap "d'un dels dos partits polítics independentistes" al país i també destaca el seu passat a la presidència del FCB.  

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat