Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 21 de de febrer del 2011 | 17:52
Notícia · Política

El sector oficialista s'imposa al congrés de Solidaritat Catalana

Barcelona · El primer congrés de Solidaritat Catalana ha posat el partit en mans del sector oficialista per una àmplia majoria i, en canvi, ha deixat fora a persones properes a Joan Laporta que van iniciar amb ell el seu salt polític amb Democràcia Catalana. Així, al congrés celebrat aquest diumenge amb els vots de 797 adherits ha atorgat la presidència del partit al diputat de Solidaritat, Toni Strubell, que ha quedat per davant de Jordi San Nicolás (690 vots a 71). El també diputat Uriel Bertran, per la seva banda, s'ha convertit en el nou secretari general de SI al guanyar a Àlex Fenoll (634 vots a 127). Fenoll, proper a Laporta en els seus inicis polítics -tot i que l'expresident del Barça havia donat públicament suport a Bertran pel càrrec- proposava que fos incompatible tenir càrrecs institucionals i al partit a la vegada. La secretaria d'Organització i Finances és per Emili Valdero. Amb 582 vots, ha quedat per davant de Lluís Mosella, que n'ha obtingut 174. El diputat i portaveu del subgrup parlamentari, Alfons López Tena, no tenia oposició al càrrec de secretari de Política Institucional, que ha aconseguit amb 675 vots de suport.

Oriol Sallas, d'altra banda, s'ha convertit en el nou secretari d'Acció Municipal, amb 560 vots, i ha derrotat Eugènia Oliveras, que n'ha obtingut 155. Jaume Renyer, amb 538 vots, també ha derrotat el seu contrincant, Josep Maria Mas, que n'ha obtingut 185, i ja és el nou secretari d'Estudis i Programes.

L'altra candidata que, com López Tena, no tenia oposició era Núria Cadenes. La militant del PSAN optava a la secretaria de Formació i Atenció els Adherits. Cadenes és qui ha obtingut més suport dels adherits, amb 732 vots. Jordi Anento, d'altra banda, s'ha convertit en el nou secretari de Polítiques sectorials. Aquesta ha estat la votació més ajustada. Amb 375 vots, ha quedat per davant de Maria Dolors Puertas, que n'ha obtingut 366.

Per últim, Isabel-Clara Simó ha derrotat Anna Arqué i s'ha convertit en la nova secretària de Moviments Ciutadans i Temes Internacionals. Ha obtingut 465 i Arqué, 293. A més de les secretaries, l'executiva de SI està integrada per deu coordinadors regionals: Santi Niell (Girona), Joan Martín (Pirineu i Aran), Gabriel Valverde (Catalunya Central), Jordi Murgó (Terres de Ponent), Jaume Jaume (Regió Metropolitana), Roger Sanmillán (Barcelona i l'Hospitalet), Fèlix Simon (Penedès), Hèctor López Bofill (Camp de Tarragona) i Caritat Garcia (Terres de l'Ebre).

Eleccions municipals

Després de ser proclamat, i de cantar 'El Cant de la Senyera' amb la resta de l'executiva a l'escenari, el nou president de SI, Toni Strubell, s'ha adreçat als adherits i adherides. Strubell ha donat la raó al seu secretari general, Uriel Bertran, en el sentit que les eleccions municipals són "vitals". Aquesta ha estat una de les prioritats que ha fixat el nou president i per a la qual ha demanat a tothom "que s'arremangui i es mulli".

D'altra banda, Strubell ha destacat el creixement de SI en un breu període de temps. En aquest sentit, ha assegurat que "és una fita històrica en el món de la política i dels moviments d'alliberament nacional del món". Segons ha assegurat Strubell, "és això el que som, un moviment d'alliberament nacional incipient però sense sostre".

"Nosaltres no som, com ha dit l'Alfons, la marca blanca de ningú", ha proclamat el president de SI després de reivindicar-la com a moviment. Seguint aquest fil, ha afegit que "som un immens problema que els ha sortit damunt la taula als instal·lats en el sistema i els acomodats en l'autonomisme i la permanent reverència al regne d'Espanya".

Si bé el missatge de marca blanca pot entendre's com una referència implícita a CiU, Strubell també s'ha dirigit a ERC sense citar el nom de la formació però recordant el seu eslògan electoral i assegurant que "nosaltres sí que som gent valenta". El president de SI ha finalitzat el seu discurs llançant "una crida a tothom per fer de Solidaritat per la Independència el partit central del futur combat per la llibertat i la justícia a casa nostra".

Per la seva banda, el nou secretari general, Uriel Bertran, ha recordat els inicis de Solidaritat a més d'esperonar els adherits i adherides a l'hora d'afrontar les eleccions municipals. "Algú pensava que seria flor d'un dia", ha assegurat Bertran referint-se a la creació de SI. En aquest sentit, ha assegurat que el moviment és "la flor que finalment ens portarà a la independència".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat