Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 1 de de març del 2011 | 19:21
Notícia · Política

Tempesta a Solidaritat

Les tensions internes que Solidaritat Catalana per la Independència venia acumulant els darrers temps han acabat esclatant aquest dimarts. El taulell de joc és Barcelona, les posicions són clares i les conseqüències, de moment, imprevisibles.

Presentació de l'acord entre Solidaritat i Catalunya Acció per concórrer junts a Barcelona

Joan Laporta aposta per un pacte amb Esquerra i Reagrupament per a la capital catalana, una idea que ja venia expressant des de fa temps, mentre que López Tena i Uriel Bertran encapçalen la part de la coalició que es mostra més reticent a acostar-se a Esquerra i RCat.

Les declaracions entrecreuades entre els dos sectors s’havien anat reiterant fins al recent Congrés de la formació, en què els candidats ‘oficialistes’ van guanyar clarament a aquells que havien estat propers a Laporta (tot i que el mateix expresident del Barça va renunciar a presentar batalla i va donar suport a l’equip de López Tena i Bertran).

Després del congrés, però, les aigües han tornat a baixar remogudes: la imatge del divorci s’ha fet evident al llarg d’aquest dimarts quan, durant el matí, Laporta ha defensat la necessitat de concórrer en una gran coalició independentista a Barcelona i ha deixat la porta oberta a la possibilitat que el seu partit, Democràcia Catalana, abandoni la coalició per tal de sumar-se a ERC i RCat. Poc després, des de Solidaritat, López Tena assegurava que si Laporta feia aquest pas seria expulsat del subgrup i quedaria com a diputat no adscrit.

Per acabar-ho d’adobar, aquesta tarda Uriel Bertran i López Tena –amb l’absència de Laporta, evidentment- presentaven el pacte amb el que han arribat amb Catalunya Acció per a Barcelona al costat de Santiago Espot, que es presentarà a les primàries per ser el candidat. Cadascú per la seva banda, doncs, tot i que durant la presentació del pacte, Bertran ha volgut rebaixar la tensió atribuint els fets a un debat al sí de l’independentisme causat pel seu creixement, i ha expressat que “ni ens plantegem ni ens volem plantejar” l’escenari del trencament.

El mal endèmic de l’independentisme, doncs, ha tornat a aparèixer en una coalició jove que havia generat –a pesar del no acord amb Reagrupament- grans expectatives, i que amb quatre diputats ha aconseguit ja que el Parlament debati sobre la independència. La ferida és profunda i, tot i que es pugui reconduir la situació evitant una nova escissió dins l’independentisme, la imatge de la coalició ha quedat força tocada.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat