Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 27 de de juny del 2012 | 17:45
Notícia · Societat civil

Més del 50% dels ajuntaments catalans s'adereixen a l'Associació de Municipis per la Independència

La iniciativa endegada per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha assolit aquesta setmana les 475 adhesions. L'Associació s'ha consolidat com l'opció municipalista més sòlida cap a l'Estat propi.

Barcelona · La construcció d'una vertadera xarxa de municipis compromesa amb el futur de la nació catalana és una realitat creixent. El municipalisme ja és a dia d'avui un altre dels fronts socials que empeny el país cap a la independència. Aquesta setmana l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha confirmat l'adhesió de més de la meitat de municipis catalans a aquesta iniciativa.

L'Associació, engendrada a Vic pel seu alcalde Josep Maria Vila d'Abadal i que el mes de setembre passat només comptava amb 7 viles adherides, va néixer de la necessitat de defensar l'assoliment els drets nacionals de Catalunya i de promoure l'exercici del dret a l'autodeterminació des de l'àmbit local.

L'objectiu de l'AMI, segons ha informat Vila d'Abadal, és aglutinar el 60% de les poblacions de Catalunya a favor de la iniciativa, una xifra que permetria tirar endavant el referèndum per la independència de Catalunya que permetrà mostrar la voluntat dels catalans d'assolir l'Estat propi. En aquest aspecte, l'AMI ja va mostrar la seva voluntat de treballar de manera conjunta amb d'altres entitats de la societat civil, com l'ANC, per a la consecució dels seus objectius.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat