Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 17 de de gener del 2013 | 19:21
Notícia · Societat civil

L'ANC i l'AMI aposten per una Declaració de Sobirania sense rebaixes

La Declaració de Sobirania és "transcendental" per a l'exercici del dret a l'autodeterminació i l'objectiu que Catalunya esdevingui un nou Estat independent. Així ho han expressat en roda de premsa la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, i el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal.

Barcelona · Ambdues entitats han expressat de manera conjunta aquesta setmana que la cerca del consens sobre la Declaració de Sobirania proposada per ERC i CiU aquesta setmana "no pot suposar que es rebaixi" el reconeixement de Catalunya com a subjecte polític i jurídic.

"La Declaració ha de deixar clar que és el poble català, sense ingerències externes, qui ha de decidir el seu propi futur", ha afirmat Forcadell sobre les aspiracions que ha d'albirar el consens entre les forces polítiques a favor del dret a decidir del poble català.
No acceptem una pregunta que no sigui clara sobre la independència amb dues úniques respostes possibles: Sí o No"
La presidenta de l'ANC ha explicat que aquesta ha de garantir la celebració d'un referèndum d'autodeterminació, i ha afegit que ni l'AMI ni l'ANC no acceptaran una pregunta que no sigui clara i concisa sobre la independència de Catalunya amb dues úniques respostes possibles: "Sí" o "No".

Segons les entitats, qualsevol altra "cosa" en substitució a aquest model "significaria rebaixar l'esperit de l'Onze de Setembre", en què el poble català va expressar la seva voluntat d'esdevenir un Estat independent.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat