Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 1 de de juny del 2012 | 18:14
La fotografia · Societat civil

L'ANC i l'Associació de Municipis per la Independència, juntes per a la celebració d'un referèndum d'independència

Ambdues entitats han acordat la col·laboració conjunta per a l'assoliment de l'Estat propi i el suport mutu per a la celebració de la Marxa cap a la Independència, que començarà el proper 30 de juny.

Barcelona · Aquesta setmana s'ha celebrat la primera reunió formal entre l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) durant la que s'ha constituït una comissió de treball conjunta. Ambdues entitats, que comparteixen l'objectiu final d'assolir la independència mitjançant la convocatòria d'un referèndum, han fet palesa la seva voluntat de mantenir trobades periòdiques i de recolzar-se mútuament en totes aquelles iniciatives que puguin contribuir a la independència.

Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, ha remarcat durant la roda de premsa posterior a la reunió: "L'única solució per aconseguir el nostre objectius es treballar plegats". Per la seva part, Josep Maria Vila d'Abadal, president de l'AMI, ha convidat a la societat civil i al mon municipalista a treballar conjuntament: "El nostre objectiu és comú: volem un poble lliure amb un estat propi". Des de l'AMI s'ha donat tot el suport a la Marxa cap a la Independència impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana, que començarà el proper 30 de juny, i s'ha anunciat la celebració de xerrades i conferències conjuntes a diferents municipis de Catalunya.

Vila d'Abadal ha recordat el desig de l'AMI d'aglutinar al major nombre possible de municipis catalans i ha insistit que la quota de participació és voluntària: "La quota no suposarà mai un fre per a un municipi que vulgui donar suport a l'Associació de Municipis per la Independència. És un gest voluntari que demanem als municipis per poder finançar les accions que s'estan duent a terme per aconseguir l'objectiu comú però, el realment important és poder comptar amb el seu suport i implicació". Per la seva banda, Carme Forcadell ha afirmat, en relació a la cimera pel pacte fiscal celebrada aquest dimecres, que "l'èxit o el fracàs pel pacte fiscal no ens canvia absolutament res" perquè l'objectiu de l'ANC és "la independència", "tant si s'aconsegueix el pacte com si no".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat