Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 17 de de febrer del 2014 | 15:23
Crònica · Societat civil

Ens heu decebut...

En la Declaració de febrer de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) es fa palesa la seva profunda decepció pel fet de que els partits catalans que esteu a favor de la consulta no hagueu estat capaços de formar una candidatura única a les eleccions europees. I és que, polítics, ens heu decebut molt. No heu estat capaços d'estar a l'alçada en aquest moment tan clau del nostre procés sobiranista.

Heu prioritzat els vostres interessos particulars i partidistes per sobre d'un projecte comú, unitari i popular a favor de la independència del nostre poble. Això significa que, en el fons, no us creieu, ni de bon tros, el procés sobiranista ja que sinó hom no entén com pot ser que no us hagueu posat d'acord en un moment tant important com aquest i hagueu estat incapaços de superar les vostres diferències. Podria ben bé ser que aquestes eleccions europees seran l'única oportunitat que tindrem els catalans per poder pronunciar-nos democràticament i units a favor de la nostra independència, de la nostra llibertat.

Però vosaltres ara heu fet miques aquesta possibilitat perquè, en realitat, us heu plantejat estratègicament aquestes eleccions europees de cara a les futures eleccions autonòmiques i no pas de cara a la futura sobirania del nostre país, prescindint de que el poble no vol un nou cap de govern autonòmic sinó que el vol d'una Catalunya independent. I el què és més important: volíem tenir l'oportunitat de votar plegats una única llista, una única via catalana, tal i com vam fer quan ens vam unir tots junts de la mà des del Pertús a Alcanar per mostrar la nostra voluntat i esperança d'assolir una Catalunya sobirana.
Si no heu estat capaços d'unir-vos per unes simples europees, com preteneu fer-nos creure que ho fareu a unes plebiscitàries?"
A més, aquesta candidatura unitària nacional hauria tingut, d'una banda, una gran participació per part de la ciutadania que hauria mostrat a l'Estat espanyol i a Europa que volem votar per decidir el nostre futur i, de l'altra, aquesta llista unitària hauria obtingut, sense cap mena de dubte, la majoria de vots, la qual cosa hauria mostrat a l'Estat espanyol i a Europa que volem ser independents. És a dir, un enorme #SíSí.

Ara, però, tornarem a tenir unes altres eleccions europees ordinàries, sense ganxo, amb l'habitual baixa participació de sempre i amb el vot fragmentat, però vosaltres, tranquils, no us haureu desgastat políticament de cara a afrontar les vostres properes eleccions autonòmiques. Lamentablement encara no heu entès que és la unió la que fa la força i no cadascú per la seva banda. Vosaltres hauríeu de ser els que hauríeu de dirigir políticament el procés sobiranista, però, sincerament, perdoneu-me, us hauria de caure ara la cara de vergonya.

Si no heu estat capaços d'unir-vos plegats per concórrer en unes simples eleccions europees, com preteneu fer-nos creure que sí que ho fareu de cara a unes futures plebiscitàries? Em sap greu, però la gent comença a perdre la fe en vosaltres. Ens heu decebut...

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Llibres / revistes ·
El Procés de Burgos
Opinió · Nació Digital
Respecte, dignitat i seguretat per a la nostra policia
Llibres / revistes ·
Fràgil!. No ho toqueu
Opinió · Política catalana
Quin paper tindran els Mossos?
Opinió · Seguretat
Tenim un problema amb la nostra policia
Opinió · Política
La democràcia ha mort
Opinió · Política catalana
Mossos i referèndum.
Opinió · Política catalana
Per què hem de tornar a ser molts aquest 11S?
Crònica · Seguretat
La seguretat nacional, l'assignatura pendent
Indica publicitat