Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 10 de de març del 2011 | 17:40
Notícia · Societat civil

La Viquipèdia: deu anys d'enciclopèdia en català

La versió catalana de l'enciclopèdia online més extensa i coneguda del món, la Viquipèdia, celebra els deu anys la propera setmana.

Viquipèdia

Barcelona · El desè aniversari del primer article en català a la Viquipèdia arriba en el millor moment: més de 300.000 articles penjats i la desena posició en el rànquing de qualitat avalen aquesta versió catalana que ja compta, actualment, amb una mitjana de 300 editors diaris.

El 2001 va publicar-se el primer article en català a l'enciclopèdia online i col·laborativa més coneguda de la xarxa. Des d'aleshores, els usuaris que han editat i ampliat les entrades a la versió en català de la Wikipedia han augmentat fins a convertir-se en una de les més extenses, amb més de 300.000 articles. Per aquest motiu, els usuaris han organitzat un acte pel proper 19 de març al número 212 del carrer Bilbao de la capital catalana, a la seu dels Castellers de Barcelona.

L'aniversari se celebrarà amb una exposició sobre què és i com funciona la Viquipèdia, per tal de donar a conèixer alguns dels seus contribuïdors més actius, trobar persones que creuen en la importància de compartir coneixement de forma lliure i en llengua catalana, i per tal d'incloure els seus coneixements amb l'ajuda d'usuaris actius. La gran fita de la jornada, que començarà a les deu del matí i s'allargarà durant tot el dia, serà arribar a les 2.000 persones en un sol dia.

Amb tot, durant tota la setmana que ve també es faran actes arreu del territori per commemorar el naixement d'aquesta eina. A l'Alguer s'ha previst l'organització d'un concurs de fotografia i a les seus de l'UOC s'han organitzat unes jornades temàtiques pel dia 15 de març.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Cultura
Enciclopèdia Catalana celebra el seu cinquantè aniversari
Crònica · Tecnologia i país
A tocar dels 500.000
Crònica · Tecnologia i país
La Internet catalana: un èxit creixent
Crònica · Tecnologia i país
Dotze de Viquipèdia
Crònica · Tecnologia i país
Viquipèdia catalana i BBC
Crònica · Tecnologia i país
Viquipèdia: un projecte amb molt de futur!
Crònica · Tecnologia i país
10 anys d'una revolució anomenada 'Wikipedia'
Notícia · Societat civil
Jordi Porta, nou president de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Crònica · Tecnologia i país
La Viquipèdia catalana, guardonada
Notícia · Comunicació
Ja són 200.000 els articles en català a la Viquipèdia
Indica publicitat