Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de de setembre del 2009 | 15:24
Notícia · Comunicació

Ja són 200.000 els articles en català a la Viquipèdia

Barcelona · I, a més, l'enciclopèdia virtual en català és la segona en qualitat, superada només per la versió anglesa. La Viquipèdia, que va néixer el 2001, es va concebre com un projecte en xarxa on tothom tingués accés a tot el coneixement de la humanitat en català. Avui dia, vuit anys després, l'enciclopèdia virtual ha assolit ja els 200.000

articles en català i, des de fa mig any, hi ha en marxa un projecte per millorar els 1.000 textos fonamentals, una apartat del web que pretén reunir els 1.000 articles que tota versió idiomàtica ha de tenir per poder cobrir els temes bàsics dels diferents camps de coneixement.

El bon estat de salut de la Viquipèdia -va ser la primera en tenir articles després de l'anglesa- rau en les aportacions que fan els seus usuaris, els viquipedistes, que augmenten cada dia el nombre d'articles i també la seva qualitat.

El català en aquesta enciclopèdia virtual, a més, és la quinzena llengua que més articles compta, i ja gaudeix del suport de la plataforma Associació d'Amics de la Viquipèdia, que demana a la societat catalana que participi més activament per ampliar-la. A través de conferències i cursets, l'entitat ensenya a editar textos i firma convenis amb institucions perquè alliberin continguts.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Tecnologia i país
A tocar dels 500.000
Crònica · Tecnologia i país
La Internet catalana: un èxit creixent
Crònica · Tecnologia i país
Dotze de Viquipèdia
Crònica · Tecnologia i país
Viquipèdia catalana i BBC
Crònica · Tecnologia i país
Viquipèdia: un projecte amb molt de futur!
Notícia · Societat civil
La Viquipèdia: deu anys d'enciclopèdia en català
Crònica · Tecnologia i país
10 anys d'una revolució anomenada 'Wikipedia'
Crònica · Tecnologia i país
La Viquipèdia catalana, guardonada
Indica publicitat