Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 18 de de febrer del 2009 | 17:13
Notícia · Societat civil

IPECC retreu per carta a Tremosa incoherència i inseguretat

Barcelona · L'Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) ha fet arribar a una carta al candidat de CiU al Parlament Europeu, Ramon Tremosa, arran de les seves declaracions en una entrevista a La Vanguardia dissabte passat. El president IPECC, Enric Garriga Trullols, explica a Tremosa que la seva frase "una independència sense concert econòmic, per exemple, no m'interessaria", és incoherent. "Home, si ja tinguéssim la independència perquè hauríem de demanar ni de tenir el concert econòmic si ja ho tindríem tot", diu Garriga. "Obtenir la independència a terminis o sigui tenir cada cop més competències és una pura utopia, perquè Madrid ni vol ni voldrà mai", li recorda.


El president de l'IPECC també subratlla en la breu missiva que "a més, no podem esperar més. O ara o perdem el tren de la gran ocasió històrica. Ara la independència és factible, possible i segura. Els polítics són els insegurs".

El text també demana activisme al polític a qui recorda que "a Brussel·les cal anar a defensar que som una nació i que volem recuperar un estat propi. La qüestió econòmica només es resolt per la independència". I l'insta a participar en la mobilització de Deu Mil a Brussel·les; "espero veure'l a la manifestació del 7 de març del 2009 a Brussel·les", diu.

L'Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana és una entitat cultural i autònoma, sense finalitat de lucre, fundada oficialment el 1979 arran del Congrés de Cultura Catalana de l'any 1977.  

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat