Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 7 de de juliol del 2010 | 15:12
Notícia · Política

Els eurodiputats suspenen Zapatero

Barcelona · Zapatero no compta amb el suport de la majoria d'eurodiputats catalans que es troben a Brusel·les ara que s'ha acabat el torn de la presidència espanyola. Des de l'odissea de l'oficialitat del català a la Cambra de la UE fins les promeses incompletes sobre una gestió que finalment ha estat més invisible que no pas eficaç, el cap de la Presidència de la Unió Europea no ha passat l'examen que ha suposat el balanç del semestre de presidència espanyola de la UE.

L'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, ha comparat el president del govern espanyol amb Franco per "compartir la solució final pel català" amb el dictador i l'europarlamentari d'ERC, Oriol Junqueras, ha carregat contra la gestió del govern de Zapatero i ha dit que "constitueix un excel·lent recurs didàctic" sobre els motius pels quals "desitgem constituir-nos en un estat dins de la Unió Europea". Per la seva banda, l'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva, ha recordat que Catalunya, després de la sentència del TC sobre l'Estatut, "se sent profundament decebuda" i s'ha qüestionat el paper de Catalunya dins Europa.

Més enllà dels europarlamentaris catalans, la decepció amb Zapatero i el semestre de presidència espanyola ha estat generalitzada i el balanç de del semestre de presidència espanyola va cloure amb un xàfec de crítiques al president del govern espanyol. Els eurodiputats del PP van acusar-lo de no estar "preparat per liderar" Europa perquè actualment "s'ha convertit en el problema" i el president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, va posar en dubte els progressos en supervisió financera i control del dèficit públic que ha aconseguit la presidència espanyola, que va afirmar que "en cap cas han estat suficients".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat