Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 23 de de desembre del 2010 | 16:15
Notícia · Política

"Les sentències del Suprem van en contra de la Unió Europea"

Barcelona · Les tres sentències del Tribunal Suprem fetes públiques ahir i que desmunten la consolidada immersió lingüística a Catalunya encara generen reaccions arreu de l'arc polític català i internacional. La demolidora resolució, que obliga la Generalitat de Catalunya a seguir la voluntat de 3 famílies en detriment de la voluntat de tot un poble, ha aixecat la indignació dels europarlamentaris catalans Ramon Tremosa, Oriol Junqueras i Raul Romeva.

Els eurodiputats han recordat aquesta setmana a una nota de premsa que la Comissió i el Parlament Europeu han donat ple suport a la immersió lingüística de Catalunya i han denunciat que les decisions de la Unió Europea i els drets de Catalunya "estan per sobre de la sentència del Tribunal Suprem espanyol". Tanmateix, els eurodiputats de CiU, Esquerra i Iniciativa, respectivament, s'han mostrat fermament optimistes i han volgut subratllar la manca de legitimitat política del Tribunal Suprem espanyol per suprimir la immersió lingüística de Catalunya.

"Cal recordar que l'Eurocambra va votar el 24 de març del 2009 l'informe Multilingualism: an asset for Europe and a shared commitment que defineix el sistema d'immersió lingüística com l'eina més eficaç per promoure el multilingüisme". Aquest text també s'oposa a reconèixer el dret dels pares a escollir la llengua d'escolarització dels seus fills, atès que, en determinades ocasions, pot anar en contra de la cohesió social" han afirmat els eurodiputats.

Finalment, Ramon Tremosa, Oriol Junqueras i Raul Romeva han conlòs de manera conjunta que "no permetrem que el Tribunal Suprem espanyol ens imposi un model que no només va en contra de la Unió Europea, sinó que també va en contra de la voluntat del poble de Catalunya, i que obligaria a crear dues línies d'escolarització i a trencar la unitat del poble català".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat