Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 7 de de gener del 2010 | 16:44
Notícia · Seguretat

La policia nacional obliga a parlar en castellà a un periodista perquè el valencià és "ideologia"

Barcelona · Enèsima vexació lingüística per part de la policia al País Valencià. Aquest cop, la víctima ha estat el periodista Sergi Tarín que, tal com explica al digital L'informatiu, va ser aturat per dos agents de la policia nacional el passat 4 de desembre a mitjanit. Tarín recorda com els dos policies van preguntar-li si portava drogues o algun objecte punxant i ell els va respondre que "no, evidentment". La catalanofòbia va aparèixer ja des d'aquell moment quan un dels agents li va dir: "¿Seguro? ¿Podría hablarnos en castellano?". Els nervis de Pajín, que va respondre de nou amb valencià mentre el registraven, van ser aplacats per l'altre agent: "No le ha dicho mi compañero que hable en castellano. ¡Pues hable en castellano!".

Després de treure-li la cartera i d'explicar-li que "se parece usted a un camello que vamos buscando", Tarín va respondre novament als agents afirmant que s'havia sentit "humiliat" i que no li podien negar el dret a parlar en valencià. "Esto es ideología" va ser la surrealista resposta del policia -es veu que parlar la llengua pròpia al teu país té connotacions nefastes, a no ser que sigui el castellà. El periodista els va demanar els números de placa -108995 i 117104- i el penós episodi va acabar amb l'amenaça d'un dels agents que, en conèixer la professió de Tarín, va etzibar: "a ver lo que escribes. Te vamos a leer".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat