Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de de febrer del 2009 | 17:55
Notícia · Societat civil

Òmnium denuncia una nova agressió de la Policia Nacional' al català

Barcelona · Davant la vexació d'un membre d'Òmnim Cultural per part de la Policia Nacional, el president de la entitat, Jordi Porta ha adreçat una carta al delegat del govern, Joan Rangel, demanant el compliment dels drets lingüístics per part d'aquests cossos. "Fa un parell de dies un membre de l'entitat va ser aturat per la Policia Nacional a l'Alt Urgell, i va ser increpat pel fet de portar l'adhesiu CAT a les matrícules. La intervenció dels agents, van ser del tot desmesurada i vexatòria", diu Porta a Rangel en la carta.


El president d'Òmnium també fa referència a la violació dels drets lingüístics catalans per part dels agents ja que van obligar un ciutadà de Catalunya a expressar-se en castellà. A més de mostrar-se perplex per l'actuació d'aquest cos policial quan ja no té competències de trànsit a Catalunya, Porta demana a Rangel que "posi en marxa els mecanismes adients dins de la seva administració per recordar a tots els funcionaris de l'Estat que treballen a Catalunya el que estableix l'Estatut en matèria de Drets lingüístics i ús del català".


Aquesta situació té lloc només uns dies després que el diari La Vanguardia publiqués una notícia explicant la intenció del Tribunal Constitucional d'eliminar el terme "símbols nacionals" de l'Estatut de Catalunya. "O sigui que després d'acceptar el terme "nacionalitat" tal com exigeix la Constitució, ara resulta que els símbols de la nacionalitat, com per exemple la bandera, no es podran dir "nacionals". Quina paraula haurem d'inventar per no dir les coses pel seu nom?", es qüestiona Porta.


Tant el conseller d'Interior, Joan Saura, com el delegat del govern espanyol, Joan Rangel, haurien de crear els protocols necessaris d'actuació perquè no es produïssin aquests incidents que ja es repeteixen moltes vegades en els Cossos i Forces de l'Estat i també puntualment en els Mossos d'Esquadra.


Podeu consultar la resta del text al blog de Jordi Porta.  

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política catalana
Les maniobres per desviar l'atenció pública
Opinió · Política catalana
Del carrer a les nostres institucions
Opinió · Política catalana
Els poders públics i la societat civil
Opinió · Política
Democràcia i respecte a la Constitució
Opinió · Política
Probable nou estil polític repressiu
Opinió · Política catalana
Endavant i mantinguem la dignitat
Opinió · Política
La interpretació i l'aplicació de la llei
Opinió · Cultura
El Temple de la Sagrada Família
Opinió · Política catalana
Cal respectar una Constitució antidemocràtica?
Indica publicitat