Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de de febrer del 2013 | 17:36
Crònica · Seguretat

La dignitat de la nostra policia

El nostre país, els ciutadans i les nostres institucions han de creure que disposen d'una policia moderna, integral i preparada per a ésser la veritable Policia Nacional de Catalunya. I, per tal que això sigui possible, no es pot permetre el seu menyspreu que es duu a terme, de vegades, des d'una part de la nostra classe política i, sobertot, des de les institucions de l'Estat a Catalunya.

Col·lectiu Coronel Escofet · Hem trigat més de 30 anys a construir la nostra policia amb greus dificultats d'entesa amb la població i amb la societat per no haver fet una tasca d'explicació molt més important de la què s'ha fet. Però els professionals de la Policia de Catalunya, amb els seus errors però també amb excel·lents serveis, disciplina i educació, són ja acceptats com la policia del país. Un cos apartidista, institucional, al servei de tots i cadascun dels ciutadans de Catalunya. I això ha costat molt d'esforç.

Per aquesta raó no es poden permetre els intents de l'Estat de desprestigiar, desmotivar i marginalitzar el nostre cos policial, convertint-lo en una mena de policia auxiliar com ja passava a les colònies britàniques o franceses, en les quals allò que era important eren les policies nacionals de la metròpoli. 

Des de l'arribada de la nova delegada del Govern, María de los Llanos de Luna, i el nomenament dels caps d'informació de la Guàrdia Civil i Policia Nacional com a màxims responsables d'aquests dos cossos estatals, l'estretègia de col·laboració i d'entesa s'han deteriorat fins a extrems impensables. 
Cal reforçar amb més mitjans i efectius la nostra policia amb l'objectiu de suplir els cossos i forces de seguretat de l'Estat a Catalunya"
Tot i que la majoria dels membres de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional són professionals que intenten no tenir opcions polítiques, hi ha sectors dels seus comandaments que els estimulen per tal que no col·laborin en la tasca de la Policia de Catalunya: els insten a posar pals a les rodes i a actuar amb prepotència cap a la policia catalana.

A més, com ja hem explicat diverses vegades, la infiltració a la Policia de Catalunya d'elements "quintacolumnistes" ha provocat accions esperpèntiques d'un reduït número de suposats Mossos d'Esquadra que han intentat erigir-se com a majoritaris, desprestigiant la imatge de la Policia de Catalunya davant els ciutadans i intentant que aquests darrers creguin que la Policia de Catalunya és formada per aquests "energúmens" ciutadans que es manifesten en suposades reivindicacions sindicalistes, en llengua castellana i amb banderes espanyoles.

Des del Col·lectiu Coronel Escofet entenem les reivindicacions sindicals del cos de Mossos d'Esquadra: no acceptem les retallades, la poca consideració per les necessitats tècniques i materials d'una organització policial com és el Mossos. Però això no ha de servir d'excusa per a què la immensa majoria dels Mossos permetin que s'embruti la imatge de tot el cos amb accions contràries a la Policia de Catalunya, la seva imatge nacional, i que s'ataqui la voluntat majoritària de la nostra població.
La Policia de Catalunya ha d'assegurar que la Transició Nacional es fa sense cap mena de violència"
Seria hora, doncs, que si alguna de les persones infiltrades dins del cos de Mossos d'Esquadra, o que hi va entrar per voluntat pròpia, no s'hi sent bé, demani el seu traspàs al cos de la Guàrdia Civil o Policia Nacional. I cal demanar també que les nostres institucions se n'adonin que cal reforçar amb més mitjans i efectius la nostra policia amb l'objectiu de suplir, al més aviat possible, els cossos i forces de seguretat de l'Estat a Catalunya, els quals no són més que una rèmora del passat, un intent de recentralització i un fre per a les aspiracions d'un país que desitja autogovernar-se i exercir el seu dret a decidir. 

Aquests darrers dies estan passant moltes coses desagradables al nostre país, les quals són producte d'una ofensiva per terra, mar i aire de l'Estat en contra del procés sobiranista. El cos de Mossos d'Esquadra - Policia de Catalunya s'ha de mantenir al marge de les comteses polítiques, però alhora té una funció principal que ha d'acomplir. Com ja hem dit en altres comunicats, els Mossos han de mantenir la seguretat i les llibertats de tots i cadascun dels ciutadans del territori, tinguin els orígens i les opcions socials i polítiques que tinguin. La Policia de Catalunya ha d'assegurar que la Transició Nacional es fa sense cap mena de violència.

Per concloure, des del Col·lectiu Coronel Escofet advertim i fem una crida al cos de Mossos d'Esquadra a la calma i responsabilitat , però també a què respongui democràticament a qualsevol altra nova provocació que un nucli reduït de suposats Mossos d'Esquadra pretén fer identificar tot el cos amb unes desenes de descerebrats espanyolistes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat