Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 14 de de juliol del 2011 | 18:22
Notícia · Societat civil

El govern espanyol denuncia dos treballadors per donar suport a Bildu

Van organitzar una concentració de suport a la coalició abertzale a Burjassot, i allà la policia els va identificar i intimidar, segons els responsables. S'enfronten a una multa de 300 a 6.000 euros.

Dos treballadors afiliats a la Coordinadora Obrera Sindical (COS) han estat denunciats per haver organitzat una concentració de suport a Bildu dies abans de les eleccions del 22-M, acusats de no haver-ho comunicat a l'autoritat governativa. Segons expliquen en un manifest, el passat 5 de maig van organitzar la concentració de suport a la coalició a Burjassot, a l'Horta Nord, comunicant-ho prèviament a l'Ajuntament.

Els acusats, Antoni Infante i Santiago Gassó, denuncien el "desmesurat i intimidador aparell policial" amb què es van trobar a l'inici de la concentració, que es va dedicar a identificar a tots els presents arribant, expliquen, a "situacions esperpèntiques, com la identificació de persones que passejaven tranquil·lament el seu gos o els seus nens".

En el comunicat narren també que la policia nacional espanyola va amenaçar als responsables que els denunciaria, tal com ha passat finalment. "L'avís de la denúncia es va donar quan ni tan sols havia començat la concentració, ni s'havia desplegat cap pancarta, ni es podia saber qui participava en la concentració", afirmen.

Als organitzadors se'ls  acusa de no haver comunicat l'acció a l'autoritat governativa, per la qual cosa s'incorre en una infracció greu que pot ser sancionada amb una multa que pot anar des dels 300,51€ fins als 6.010,12€.

Els acusats emmarquen aquesta acció en el "deteriorament democràtic" que, al seu parer, es viu al País Valencià, amb la criminalització i la constant identificació en les concentracions convocades pels drets dels pobles i dels treballadors, per tal de dissuadir a la gent a anar-hi. Una actitud que contrasta amb els múltiples atacs i agressions feixistes que es viuen al País Valencià, com l'intent de rebentar la presentació del llibre 'Noves glòries a Espanya' tirant cadires entre insults i amenaces per part d'un grup de feixistes d'España 2000. Aleshores, la policia va tardar més de mitja hora en fer acte de presència i tan sols un dels agressors fou identificat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat