Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 17 de de juny del 2010 | 15:32
Notícia · Política

Reagrupament escalfa motors amb la incògnita Laporta de fons

Barcelona · Foto: ACN · A l'espera de saber si Joan Laporta decidirà fer el pas a la política després de finalitzar el seu mandat a la presidència del Barça aquest 30 de juny, Reagrupament està fent els preparatius per intentar assaltar el Parlament als comicis d'aquesta tardor. L'agrupació liderada per Joan Carretero ha inaugurat la seu electoral de Barcelona, situada al Passeig de Gràcia, i ha estrenat una nova web, a través de la qual els reagrupats' podran escollir el nom amb el qual la formació concorrerà a les eleccions.

La intenció de l'agrupació, ha explicat Carretero, és aprovar les llistes el 10 de juliol, una data que facilitaria les coses a Laporta en cas que fes el salt. Tot i els moviments de la direcció de RCat per adaptar-se al tempo de Laporta, la decisió de l'encara president del Barça és una incògnita pel moment. Serà quan deixi de ser president que farà pública la seva elecció, i Carretero, de moment,  o no té o no vol donar cap pista de cap a on aniran els trets. L'exconseller d'ERC s'ha limitat a reiterar que estaria "encantat" de comptar amb Laporta i que, si aquest fa el pas endavant, ho farà amb Reagrupament "atès que els objectius són els mateixos".

"Estem preparats per ser una alternativa, per ser una variable decisiva en la propera legislatura d'aquest país", ha afirmat Carretero, que ha afegit que estan treballant amb els diferents coordinadors de Reagrupament arreu del territori per confeccionar les llistes formades per alguns del 3.400 associats de la formació.


Resposta a Mas

Al·ludint a les recents declaracions de Mas, l'exconseller ha deixat clar que Catalunya està "madura" per fer un canvi radical en el Parlament, i ha lamentat que molts catalans pateixin una "síndrome d'Estocolm crònica". Sobre l'aposta de Mas pel concert econòmic, s'ha limitat a dir: "A vegades sabeu que la fruita pot passar de verda no a madura, sinó a florida. Aquest país, si es descuida gaire, en lloc d'estar madur estarà florit, estarà passat". Per Carretero, "és molt més fàcil assolir la independència que un concert, perquè la independència no es negocia, es proclama, es guanya".

Sobre la iniciativa popular per celebrar un referèndum independentista, ha indicat que Reagrupament preferia la que no va prosperar. No s'hi oposarà a aquesta, però ha opinat que és "marejar la perdiu i perdre el temps" demanar una reforma de la constitució. De tota manera, ha indicat que li semblarà molt bé que els "patriotes" que vulguin la signin, però ha advertit que és una "proposta trampa" que serveix perquè alguns partits intentin col·locar-se en una posició de "presumpte independentisme".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat