Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de d'abril del 2012 | 18:39
Notícia · Política

RCat, a Brussel·les per l'Estat propi

La formació independentista ha promogut una Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) per tal que, quan Catalunya sigui independent, el país segueixi dins la Unió Europea.

Barcelona · Reagrupament ha promogut una Inciativa Ciutadana Europea aquesta setmana, amb la qual la formació busca que la Unió Europea assumeixi l'Estat català de manera automàtica un cop s'assoleixi la independència de Catalunya.

El partit independentista ha impulsat aquesta mesura que afecta les polítiques de desenvolupament de la UE, però la ICE haurà de reunir un milió de signatures perquè es pugui tramitar.  El Tractat de la Unió Europea, en el seu article 11.4, presenta el dret de la Iniciativa Ciutadana Europea, en el qual s'estipula que els ciutadans de la Unió Europea poden participar directament en el desenvolupament de les polítiques de la UE.

En aquest aspecte, fins al moment no existeix cap legislació a la UE que contempli la garantia de la continuïtat dels drets i obligacions dels ciutadans europeus, per la qual cosa Reagrupament ha presentat aquesta ICE a Brussel·les, per tal d'instar les administracions europees a legislar per la continuitat de la ciutadania europea de tots els seus drets com a membres en cas que pateixin un procés intern de secessió.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat