Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 14 de de novembre del 2011 | 18:45
Notícia · Política

Junqueras: "Estem en campanya permanent fins el dia de la victòria"

El president d'Esquerra afirma, en l'acte central de campanya celebrat al Palau de Congressos de Barcelona, que el 20-N serà un plebiscit a la 'nova ERC'. Alfred Bosch i Joan Carretero han secundat a l'historiador en el míting.

Junqueras, acompanyat de Carretero i Alfred Bosch, durant l'acte d'aquest diumenge

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha fet una crida a la unitat de l'independentisme en el míting central que la coalició d'Esquerra i Reagrupament ha fet aquest diumenge al Palau de Congressos de Barcelona. "Som una candidatura de partits politics i persones independents, però el projecte desborda l'àmbit de la política i necessita guanyar la batalla en el món sindical, empresarial, universitari, associatiu o esportiu", ha afirmat. Junqueras ha reivindicat l'opció republicana com el veritable "vot útil" per Catalunya encara que els resultats no siguin els millors a curt termini. "La campanya no s'acaba el 20-N. Estem en campanya permanent fins el dia de la victòria", ha exclamat.

Davant el miler de persones congregades al Palau, Junqueras ha demanat esforç perquè tothom que ja està convençut per treballar pel país, convenci als que encara no ho estan del tot. "Hi ha molta gent que ens reconeixen la feina de narradors del nostre horitzó, però que votaran a algú altre", ha lamentat. El president d'ERC ha defensat la utilitat del vot a la coalició independentista enfront dels programes de PSC i CiU. "El candidat de CiU no dubta en vendre el seu vot en favor dels lobbys de les autopistes de Madrid i, en canvi, s'oblida del nostre país", ha criticat Junqueras.

Del PSC ha insistit en què "ningú ha fet tant mal a l'Estat del Benestar" amb els quilòmetres d'AVE o els aeroports que s'han construït els darrers anys i que no han deixat recursos per consolidar polítiques socials.

El cap de llista de la coalició, Alfred Bosch, no ha estat el darrer en parlar com acostumen a fer els candidats. Ho ha fet abans d'Oriol Junqueras i també del president de Reagrupament, Joan Carretero. Durant el discurs, Bosch ha exclamat, citant Thomas Payne, un dels ideòlegs del procés d'alliberament nacional dels Estats Units, que la independència és "la única cosa avui dia racional i raonable". Segons el líder republicà, "tota la resta no funcionarà perquè porta a la dependència", i la dependència és "absurda".

"Aquestes eleccions no van de negocis ni de governs de concentració nacional", ha afirmat Bosch, que ha afegit que el proper 20-N es vota "llibertat" i la possibilitat de començar a construir un camí cap a la plena sobirania de Catalunya.

Per la seva banda, Carretero ha criticat també el candidat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida. "No se com vol aturar el PP des d'un govern de concentració", ha ironitzat. L'exconseller fins i tot ha assegurat que el PP "ja està governant a Catalunya" a través dels pactes amb la federació nacionalista en els pressupostos de la Generalitat o de l'Ajuntament de Barcelona.

"No més monarquies amenaçadores i corruptes"
Un altre dels protagonistes de l'acte central ha estat Joan Tardà. El número 2 de la candidatura ha reclamat la República Catalana com a garantia d'una escola laica i d'una sanitat públiques d'excel·lència o d'un sistema públic de pensions ferm que reparteixi la riquesa. Tardà també ha reivindicat els valors democràtics i ètics de la República i ha exclamat davant l'aplaudiment de l'auditori que no vol veure "més monarquies amenaçadores i corruptes".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat