Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 3 de d'abril del 2009 | 15:32
Notícia · Cultura

"La Infanticida" mostra la faceta més dramàtica de Víctor Català

Barcelona · Reunir en un mateix escenari a Emma Vilarasau i Àngels Gonyalons per interpretar dos monòlegs de Caterina Albert (àlies Víctor Català) sobre el patiment intens de dues dones que res no tenen en comú és, com a mínim, inaudit a l'escena teatral catalana.

El teatre Romea de Barcelona acull fins al 17 d'abril l'espectacle "La Infanticida" format per dos monòlegs en vers de Víctor Català (pseudònim de Caterina Albert). L'obra, que pretén aprofundir en la faceta més dramàtica de la gran dama de les lletres catalanes, està interpretada per Emma Vilarasau i Àngels Gonyalons, i està dirigida per Josep Maria Mestres.

Emma Vilarasau es posa a la pell de Nela, la jove camperola de "La infanticida", tancada en un manicomi per haver assassinat la seva filla nounada. Àngels Gonyalons, per la seva part, interpreta "Germana Pau", un monòleg que explica la història d'una monja d'una casa de caritat que ha de cuidar-se de l'home que la va rebutjar i pel qual va decidir fer-se religiosa.

L'obra teatral "La infanticida" va ser premiada als jocs florals d'Olot el 1898 i alhora va ser un dels motius pels quals Caterina Albert va decidir firmar amb pseudònim. Mestres ha volgut mantenir intacte el català original del text, i amb tot, el text no perd la seva gran càrrega emocional i sentimental que el caracteritza.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat