Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 14 de de setembre del 2009 | 14:15
Crònica · Cultura

Alt voltatge

Com cada any la celebració de la Diada marca l'inici oficial de la represa de l'activitat al país. Si prenem com a referència el nivell, el volum i la quantitat d'actes, declaracions i manifestacions que s'han succeït els darrers dies podem concloure que aquest curs serà d'alt voltatge. Hi hagi o no hi hagi la ja famosa possible sentència


(si fa tres anys que s'està cuinant, ja no en vindrà d'un més) hi ha un estat d'ebullició en l'àmbit social i polític que acaba repercutint en l'àmbit de la cultura, en les seves expressions i en la creació cultural.

Aquests dies s'han presentat i celebrat diferents festivals que cada cop més tenen un marcada vocació internacional, en sentit bidireccional, per projectar artistes i autors catalans cap enfora i també per presentar a casa nostra produccions internacionals de primer odre. En destaquem tres: la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, el Mercat de Música Viva de Vic i el Temporada Alta (Festival de tardor de Catalunya - Girona/Salt).

En tots tres casos es tracten de projectes ambiciosos que ja tenen una trajectòria al darrera que els consolida. En el cas del Temporada Alta, en la seva presentació Salvador Sunyer, el director artístic va afirmar (i com no podia ser d'altra manera) que es tractava "amb molta diferència, del millor festival que s'ha fet", i se n'han fet divuit.

Hi ha dos aspectes que cal remarcar. El primer és que malgrat la greu crisi econòmica que vivim la iniciativa cultural es manté, malgrat les limitacions, amb energia i les idees clares. El segon aspecte, no per evident menys important, és que es tracten d'iniciatives culturals de fora de Barcelona. Això no deixa de ser un recordatori que malgrat la força i potència del cap i casal, hi ha un teixit cultural dinàmic i una iniciativa molt ambiciosa a l'hora de realitzar projectes.

s precisament ara, en temps de crisi, canvis i incerteses, quan convé continuar treballant arreu del país, per pujar el llistó de la nostra cultura i assegurar una major projecció i capacitat d'incidència social i cultural en el futur.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat