Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 8 de de juliol del 2009 | 14:57
Crònica · Política

La sorprenent hostilitat del director del Festival Grec contra la llengua i el teatre català

L'argentí Ricardo Szwarcer dirigeix el Festival Grec des de la seva edició del 2006. El seu fitxatge cal interpretar-lo en clau del perenne cosmopolitisme de què volen fer gala els responsables de cultura de l'Ajuntament de Barcelona.

Cap problema si això no  comporta negligir totalment el nom de Catalunya i la producció cultural més lligada al país. Així, el nou director s'ha caracteritzat pel bandejament constant de les produccions catalanes de teatre i ha apostat fort per un teatre de caire més experimental (que no només ha fracassat en termes de públic: també de crítica) sovint en llengua estrangera i sobretitulat (cosa que en dificulta òbviament la recepció i ho converteix tot plegat en una festa, caríssima, per a la pròpia gent del sector). Ras i curt: el Grec viu enguany (almenys de moment) més de la seva fama social que de la vàlua de les obres que es contracten. I les honroses excepcions vénen del teatre del país, que és el que està exhaurint les entrades, com en el cas dels espectacles Ifigènia' i El quadern gris'.

El menyspreu de Szwarcer per tot allò que soni a català quedava palès fa uns dies en una entrevista a El Periódico. Li preguntaven sobre el fet de no parlar català, tot i que fa ja uns anys que viu a Barcelona. La seva resposta era eloqüent: "Ja tinc quatre llengües. No em puc ficar en una altra. No tinc temps. Hi sóc per fer la meva feina i m'expresso millor en la meva llengua materna". Curiós intel·lectual que declara conèixer quatre llengües i que no en pot aprendre una cinquena per manca de temps, tot i viure en una ciutat on se la parla amb relativa normalitat (i malgrat ser una llengua romànica i per tant semblant al castellà).

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat