Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 28 de de maig del 2015 | 13:02
La fotografia

La Diputació de Tarragona crea ocupació amb un pla comarcal destinat a millorar entorns naturals i urbans

La institució ha signat un conveni amb els 10 consells comarcals de la demarcació per posar en marxa el Pla de Foment de l'Ocupació 2015, que proporcionarà feina a 50 persones.

Amb l'objectiu de crear ocupació al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre, la Diputació de Tarragona ha posat en marxa el Pla de foment de l'ocupació 2015: una actuació dirigida al conjunt del territori que beneficia les 10 comarques de la demarcació.

Aquest Pla es desglossa en els plans d'ocupació comarcals, destinats al condicionament d'entorns naturals i urbans a través d'accions que van des del manteniment i adequació de camins fins a l'arranjament de mobiliari urbà. En total, el Pla de Foment de l'Ocupació 2015 representarà una inversió de 552.717,70 euros. Aquesta iniciativa dóna continuïtat als Plans de Foment de l'Ocupació dels anys 2013 i 2014, i pretén oferir resposta a les elevades taxes d'atur existents en general, i en particular a la demarcació de Tarragona.

Per tal d'afavorir el major nombre de persones aturades de la demarcació, els plans d'ocupació que realitza la Diputació tenen una durada de 6 mesos. Cadascun dels plans està integrat per 5 persones: 1 responsable i 4 peons, que hauran de ser aturats de llarga durada (mínim 12 mesos). Així mateix, les persones que participen d'aquest pla rebran formació complementària, dirigida a millorar les seves condicions personals i professionals i afavorir la posterior inserció al mercat laboral.

Per materialitzar aquest projecte, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va signar el conveni amb els presidents dels 10 consells comarcals del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

Formació complementària per millorar les competències professionals
En l'execució d'aquest Pla de Foment de l'Ocupació 2015 es proporciona als treballadors participants formació complementària dirigida a millorar les seves capacitats. Els treballadors de cada un dels plans assisteixen a un curs de prevenció de riscos laborals i compten amb assessorament tècnic dirigit a facilitar la seva inserció en el mercat laboral: actualització del currículum, redacció de documents de presentació, preparació d'entrevistes de feina, etc. A més, quan la tipologia del projecte ho requereix, s'introdueix un mòdul bàsic de motoserra i desbrossadora.

Suport a l'emprenedoria per fomentar l'ocupació
Una altra acció que desenvolupa la Diputació de Tarragona en matèria de foment de l'ocupació és la convocatòria dels Premis Emprèn, que se celebren anualment. La institució, a través de l'Àrea de Recursos Humans, Ocupació i Promoció Econòmica, ja ha convocat la tercera edició d'aquests premis. Un reconeixement a les persones emprenedores del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre que vulguin posar en marxa un projecte empresarial, que tinguin una empresa consolidada o bé que hagin assumit el traspàs d'un negoci existent.

La tercera edició dels Premis Emprèn planteja un ampli ventall de persones beneficiàries. Els guardons, dotats amb 5.000 euros cadascun, s'ordenen en set categories d'acord amb l'impacte econòmic, social o territorial dels projectes presentats:

Emprèn en femení: reconeix projectes liderats per dones o amb més d'un 60% del capital social subscrit per dones.
Emprèn jove: reconeix projectes liderats per joves d'entre 18 i 35 anys.
Emprèn al món rural: reconeix projectes amb activitat empresarial ubicada en un municipi rural de la demarcació de Tarragona (municipis que tinguin menys de 2.000 habitants).
Emprèn socialment: reconeix projectes amb models de negoci basats en valors col·lectius que responguin a nous reptes socials o que donin nous enfocaments a antics problemes.
Emprèn i sorprèn: reconeix projectes empresarials innovadors, que presenten una idea diferent a les existents, amb un toc original, creatiu, enginyós o pioner a les comarques de Tarragona.
Emprèn i consolida: reconeix microempreses o petites i mitjanes empreses d'entre tres i cinc anys d'antiguitat.
Reemprèn: reconeix negocis que s'hagin traspassat entre propietaris durant el període comprès entre el 27 de juliol del 2013 (l'endemà de la finalització del termini de presentació dels Premis Emprèn 2013) i el 31 de desembre del 2014.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat