Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 29 de de setembre del 2009 | 13:42
Crònica · Tecnologia i país

Feina Activa: l'Infojobs català

La situació econòmica del nostre país no és fàcil, tal i com passa en la majoria de països del món. No obstant, alguns ja comencen a mostrar signes de recuperació: són els anomenats brots verds. Tornant a Catalunya, cal dir que estem passant per un important sot. La paraula crisi està en boca de tothom i els mitjans

de comunicació no paren de recordar-nos-ho a diari, amb informacions i notícies que anuncien el tancament de noves empreses, l'increment del nombre d'aturats, dades econòmiques negatives o pujades d'impostos que graven i dificulten l'estat de moltes economies domèstiques d'aquest país.

Un autèntic calvari per als qui perden la feina, per a tots aquells que tenen dificultats econòmiques o professionals i, en definitva, per al país en general. En aquesta situació complexa en la qual ens hi trobem immersos, és d'agrair totes aquelles accions, mesures o iniciatives que signifiquin donar solucions a aquest col·lectiu que pateix el que és no tenir feina i el que aquest fet suposa per a un i per a la seva família.

Una de les darreres, que acaba de posar en marxa el govern, és el portal Feina Activa, un portal d'ocupació públic i gratuït, a l'estil d'Infojobs, que pretén ésser una oportunitat per a tots els aturats a l'hora de trobar feina, ja que permetrà posar en contacte demandants de feina i empreses i institucions que busquin empleats d'una manera fàcil, senzilla i àgil.

Cal esmentar que aquest mecanisme de recerca de feina és pioner a l'Estat en la interacció entre demandant i ofertant en l'àmbit de les administracions públiques. I cal destacar, també, d'aquesta plana que fer-la manegar és d'allò més fàcil. Només cal que s'hi registrin els interessats i, tot seguit, ja poden començar a cercar un lloc de treball que satisfaci les seves expectatives entre totes les oportunitats laborals que hi han penjades. Les ofertes que s'hi poden trobar no només són les que gestiona el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), sinó que qualsevol empresa pot afegir-n'hi.

Les noves tecnologies i, més concretament, Internet s'erigeixen amb eines d'aquest tipus, com un element realment cabdal per a les nostres vides. s, sense cap mena de dubte, la forma més efectiva de cercar feina al segle XXI. Proporcionar ajuda, fer més fàcil, còmoda i efectiva la recerca de feina quan s'està passant un tràngol així és molt i molt confortant. D'aquí que, com en molts altres aspectes del nostre dia a dia, aquest fet és un nou exemple de la rellevància de les noves tecnologies i del que suposen: progrés, benestar i qualitat de vida per a les persones d'avui dia.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat