Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 18 de de juny del 2015 | 16:46
La fotografia

El palau de la cultura

L'antiga residència dels Bofarull, avui propietat de la Diputació, es consolida com a referent artístic de Reus, amb activitats obertes a la ciutadania que atrauen més de 23.000 visitants l'any.

La recent exposició amb fotos antigues de Niepce ha estat una de les més visitades.

Els atlants bicentenaris que vigilen l'entrada principal del Palau Bofarull en són testimonis. Per l'emblemàtic edifici del carrer de Llovera, al cor de la ciutat de Reus, passen cada any milers de persones atretes per les exposicions i altres actes que s'hi organitzen de manera continuada.

La darrera de les mostres que ha acollit, que repassa la història de la ciutat a través de l'objectiu fotogràfic de Niepce, ha estat una de les que ha aplegat un major nombre de visitants: més de 5.000.

La Diputació, titular i gestora de l'edifici, recorda també altres cites especialment multitudinàries, com la que va mostrar els elements del seguici festiu de Barcelona, l'any 2013; l'exposició Fotosport 2014, o la dedicada a l'arquitectura modernista del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, a primers de 2015. A tot això s'han de sumar els actes d'altres entitats reusenques en aquest espai, així com els concerts de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Reus, amb seu a l'edifici.
El Palau Bofarull ha esdevingut un espai cultural de primer ordre, l'ús del qual reverteix en la ciutat, la comarca i el conjunt de la demarcació"
"El Palau Bofarull ha esdevingut un espai cultural de primer ordre, l'ús del qual reverteix en la ciutat, la comarca i el conjunt de la demarcació", recalca el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. La institució va adquirir l'històric immoble l'any 1986, i després d'una acurada rehabilitació va establir-hi la seu dels estudis musicals a la ciutat i el va obrir al conjunt de la ciutadania. L'antiga residència que el noble Josep Bofarull i Gavaldà va fer bastir a finals del segle XVIII esdevenia, dos segles més tard, un espai cultural de referència a la capital del Baix Camp. Un espai que potencia especialment els autors i activitats del propi territori.

Dinamitzador cultural
La contribució del Palau Bofarull a la dinamització cultural queda palesa en les xifres de l'any passat: més de 23.000 visitants, dels quals gairebé 12.000 van assistir a alguna de les dotze exposicions organitzades per la Diputació, i 8.000 més van presenciar els concerts de l'Escola de Música i Conservatori. Pel que fa als actes organitzats per altres entitats, es calcula que hi van passar unes 3.000 persones.

D'altra banda, les xifres anuals inclouen el miler de visitants que es va desplaçar únicament al Palau Bofarull per conèixer-ne de prop la seva bellesa, que té com a màxim exponent el Saló Noble. Per a molts visitants –inclosos els reusencs–, la descoberta de les pintures de Pere Pau Muntanya que en decoren sostres i parets esdevé una inesperada i agradable sorpresa. Tota una troballa al bell mig de l'atrafegat nucli comercial de Reus.

Al palau, la cultura no s'atura. Un cop finalitzada l'exposició dels Niepce, els actes continuen amb l'exposició L'empremta de la natura, amb obres del pintor reusenc Lluís Bolívar. Del 25 de juny al 25 de juliol, la mostra tornarà a omplir de visitants l'antiga casa dels Bofarull.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat