Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 9 de d'octubre del 2009 | 12:56
Crònica · Societat civil

L'afany espanyolista de l'Ajuntament de Barcelona

Jordi Hereu devia quedar molt decebut del resultat de les votacions per ser seu dels Jocs Olímpics de 2016. Madrid, que inexplicablement comptava amb el suport de la majoria de polítics catalans, es va quedar sense Jocs, que van volar cap a Rio. El motiu de decepció de l'ajuntament socialista devia ser el fet que amb la derrota de Madrid la ciudad condal es quedava sense ser subseu de vela i tir olímpic.


Però al calaix del senyor Hereu sempre apareixen noves idees brillants. Per treure's la decepció olímpica res millor que gastar-se uns quants milions d'euros per ser la seu de la final de la Copa Davis. Per segona vegada l'ajuntament barceloní està diposat a finançar una nova exhibició d'espanyolisme a la muntanya màgica. Barcelona ja va ser seu de la final l'any 2000, quan la selecció espanyola va guanyar la seva primera Davis.

Fa nou anys, però, albergar la final de la Davis es podia justificar. Almenys, la meitat dels integrants de l'equip eren catalans. Tot i la presència de catalans, al Palau Sant Jordi de Barcelona les banderes predominants eren les espanyoles. I aquesta vegada no serà diferent. Després del futbol i el bàsquet, el tennis s'ha convertit en un altre esport per marcar paquet espanyolista.

La capital de Catalunya ha perdut el seu rumb. Dels Jocs Olímpics a fer la gara-gara a les seleccions espanyoles. De la Barcelona posa't guapa a les redades de prostitució al centre de la ciutat. El relleu de Pasqual Maragall a l'alcaldia va ser un punt d'inflexió. Amb Clos es va perdre al model de ciutats per als seus ciutadans i amb Hereu i el seu equip la caiguda s'ha accentuat.

No és estrany, doncs, que per primera vegada en democràcia Convergència i Unió pugui guanyar les eleccions. Si molt no canvien les coses, Xavier Trias serà el primer alcalde nacionalista de la ciutat des que Hilari Salvadó va haver de marxar a l'exili l'any 39. Tindrà feina l'exconseller de Sanitat i Presidència perquè haurà d'obrir finestres, aixecar catifes i arriar banderes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat