Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 4 de de gener del 2012 | 17:39
Notícia · Política

Hi haurà un ajuntament de CiU i PP a Barcelona?

L'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, refreda les expectatives d'Alberto Fernández Díaz afirmant que "és molt difícil que el PP entri a governar" al consistori

Quin serà el futur del govern municipal de Barcelona? Xavier Trias ha aconseguit, en els mesos que fa que ostenta l'alcaldia, governar en minoria gràcies, en bona part, a diversos pactes amb el PP. Alberto Fernández Díaz, però, vol fer valdre el seu poder aritmètic i està pressionant per entrar al govern a través d'un acord estable. De fet, el dirigent popular va avançar que el proper dimarts anunciarà si està disposat a formar part del govern municipal o no, una decisió que, ha dit, té "més que perfilada".

Xavier Trias, però, és reticent a arribar a un acord d'aquest tipus. La seva intenció és seguir governant com ara, arribant a pactes puntuals, però si el PP es tanca en banda ho tindrà molt complicat. Compost per diversos membres del considerat 'pinyol sobiranista' de CDC, Trias no ho tindria gens fàcil per justificar un acord amb el PP i, en aquest sentit, ha volgut refredar expectatives dels sectors populars afirmant que "és molt difícil que el PP entri a governar". L'alcalde de Barcelona ha fet aquestes declaracions en una entrevista a Com Ràdio, on ha assegurat que "no és veritat que estigui en una situació tan inconfortable" governant en minoria, encara que ha admès que ho replantejarà "el dia que la ciutat no funcioni bé".

En aquest sentit, Trias ha declarat que té una "pressa relativa" per pactar una possible entrada del PP al govern municipal i conèixer la posició del dirigent popular Alberto Fernández Díaz sobre aquesta qüestió. En roda de premsa, Trias ha dit que creu que l'Ajuntament està actuant bé i la ciutat funciona, tot i haver-hi un govern en minoria. A més, ha assegurat que a Barcelona no hi ha una alternativa clara a CiU. L'alcalde ha agraït el suport del PPC per tal d'aprovar els pressupostos i del PSC en el traspàs de poders i, conscient de la seva situació, ha demanat responsabilitat a la resta de grups per tirar el país endavant.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat