Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 10 de de juny del 2011 | 17:50
Crònica · Política catalana
Miquel Sellarès
Periodista

Trias, amb un equip sobiranista

Xavier Trias és un veterà convergent socialdemòcrata que va dur a terme una gran tasca durant els governs de Jordi Pujol i que després fou convençut per Felip Puig perquè encapçalés la recuperació de la capital de Catalunya per part de la federació i del nacionalisme.

Ell sabia que seria un camí difícil, ja que els socialistes havien fet una tasca positiva: els Jocs Olímpics, Nou Barris, la recuperació de Ciutat Vella i la transformació de BCN en una ciutat d'èxit.

Però en aquest àmbit, Trias coneixia els defectes del model i també el cansament generalitzat de la ciutadania amb les maneres de fer d'alguns membres de l'aparell socialista com pot ser, per exemple, Carles Martí, una figura dins del PSC que ha creat molts enemics i molt de revulsiu en la societat civil barcelonina i que, alhora, no ha sabut connectar amb unes noves generacions menys acomplexades i més sobiranistes.

Trias sabia que, exercint la constància, aconseguiria el canvi, perquè ell és un home de lleialtats. Així doncs, Xavier Trias ha aconseguit rodejar-se d'un equip jove que representen unes maneres de fer diferents davant del estabishment socialista i també del de CDC. Aquesta manera de fer de Trias ha provocat problemes i tensions al nucli del "pinyol" convergent, però la fermesa, la constància i el bon fer de Xavier Trias –i també els seus "escuders"- l'han portat a esser, amb la seva victòria electoral, l'alcalde de la capital de Catalunya.

Xavier Trias, Joaquim Forn, Jaume Ciurana i Antoni Vives són també garantia d'eficàcia. I, a més, el perfil sobiranista de tots ells poden ser també garantia d'una BCN que no tant sols sigui la ciutat dels ciutadans social i avançada que ja és, sinó que per fi exerceixi de capital de la nació catalana.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat