Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 7 de de juny del 2005 | 00:00
Recull de premsa · Cultura

Tomeu Martí: ?des que Matas tornà, s?està practicant la política lingüística més agressiva des de Franco?

L’activista Tomeu Martí, vinculat a l’OCB i impulsor de l’Acampallengua i de Tribuna Mallorca, analitza la situació de la llengua catalana a les Balears i ho relaciona amb la resposta popular que es va expressar en l’Acampallengua d’enguany, amb més de 20.000 participants i 7.000 acampats: “des que Matas tornà a la presidència s’està practicant la política lingüística més agressiva contra el català des de la mort de Franco. Mai no s’havien promogut mesures tan intenses contra la llengua catalana. Si la meva hipòtesi és correcta, la reacció ha d’estar a la mateixa alçada de les agressions”.
Per Martí, l’Acampallengua “és, sobretot, una gran festa, una gran mostra d’expressions culturals en català. Probablement, ‘Acampallengua’ sigui avui una marca molt viva, molt atractiva, fins i tot per a gent poc propera al moviment pro llengua, però segur que no contraris (...). El moviment juvenil en favor de la llengua ha sabut trobar interlocució en moltes de sensibilitats. Ha sabut connectar amb el públic a què s’adreça”. Aquestes noves fornades de joves són les que estan elaborant alternatives al govern actual del PP, segons comenta en una entrevista a Diari de Balears: “hi ha una percepció que amb el Pacte s’anava massa a poc a poc, però que la direcció era la correcta en cultura, llengua, territori i qüestions socials. La castanya va ser molt grossa. Aleshores, hi ha gent, gent gran, que no se’n recuperarà mai (...). Però hi ha una altra generació de gent jove que hi està disposada. Estam preparats, tenim les eines esmolades i no tan sols estam en dispocició de plantar cara, sinó també d’oferir alternatives molt millors que les actuals”.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat