Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de juliol del 2007 | 19:03
Notícia · Política

L?Ajuntament de Girona, exemple de compromís amb la Llei de Política Lingüística

Ja és gros que hagi de ser una excepció, però el cert és que l’Ajuntament de Girona està disposat a aprovar un reglament que, seguint al peu de la lletra la Llei de Política Lingüística, permeti gratificar aquells propietaris d’atraccions i parades de les Fires de Sant Narcís que emprin el català i sancionar els qui s’hi neguin i, per tant, incompleixin la normativa.
La mesura, prevista a partir de les Fires de l’any que ve, estarà acompanyada per una campanya informativa que durà a terme el Consorci per a la Normalització Lingüística per explicar la normativa i facilitar material en català que els comerciants poguessin necessitar, així com la traducció de cartells, anuncis, etc.

A més d’això, el consistori gironí, governat per PSC, ERC i ICV, completarà la iniciativa amb la instal.lació d’un fil musical que emetrà exclusivament música en català, amb l’objectiu de combatre la despersonaliztació i uniformització cultural que sovint generen les atraccions ambulants. Fins ara, l’Ajuntament de Girona només “instava i col.laborava” amb els propietaris deles parades i atraccions per facilitar-los els serveis de normalització lingüística del consistori per a que poguessin complir amb la llei.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat