Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de de novembre del 2007 | 17:42
Notícia · Política

L'acord Catalunya-Balears per a la normalització conjunta del català ja es començarà a visualitzar l'any vinent

La Generalitat de Catalunya i el Govern de les Illes Balears ja han concretat les bases establertes a finals d'agost en matèria de política lingüística i han anunciat que les començaran a materialitzar l'any vinent. En concret, ambdós governs ja han donat les primeres passes per impulsar el programa de Voluntariat per la Llengua a les Illes i s'ha decidit col·laborar en l'organització conjunta d'una sèrie d'actes per commemorar l'Any Internacional de les Llengües.


Així ho han anunciat avui la directora general de Política Lingüística de la Conselleria d'Educació i Cultura, Margalida Tous, i el secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Bernat Joan. Ambdós responsables s'han reunit per tractar diversos assumptes, que es concretaran en futures línies d'actuació en l'àmbit del foment de l'ús de la llengua catalana i l'àrea de l'intercanvi de materials i experiències.

El secretari de Política Lingüística de Catalunya ha volgut destacar la seva satisfacció per  començar a treballar de manera activa per establir "acords i punts de col.laboració que permetin avançar en la normalització de l'ús de la llengua catalana".

Per la seva part, la directora general de Política Lingüística ha confirmat la voluntat d'estendre a les Illes el programa Voluntariat per la Llengua que ja funciona al Principat. Bernat Joan ha explicat que aquest sistema permet "un aprenentatge de la llengua catalana per immersió en el medi, que representa molts avantatges per a les dues persones que hi participen". A més a més, aquest programa agilita de forma notable "la incorporació de persones nouvingudes".

Un altre tema que s'ha tractat a la sessió de treball, que ha tingut lloc a la seu de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes, ha estat la col.laboració d'ambdues institucions amb motiu de l'Any Internacional de les Llengües que se celebra el 2008, amb l'organització d'unes jornades que tindrien com a seu Palma i Barcelona.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat